Every day I’m brunchening. Eller njä, skulle vara kräkmätt varje dag i sådant fall och det är ju inte en så himla behaglig känsla dessvärre. Så några gånger per år I’m brunchening. Och idag var en av de gångerna.

Jag fick ett presentkort på Berns när jag slutade i den styrelse jag jobbat i under fem år, och detta skulle snart gå ut så då beslutade jag att det bästa sättet att spendera de sista kronorna på presentkortet på en brunch på Berns asiatiska. Jag har suktat efter att besöka denna så himla länge efter att ha sett bilder från den susa runt här på www i flera år.

Dagen till ära hade jag på finkimono, glitterstrumpor och två halsband. Ni får föreställa er denna utfitt fast med DrMartens på fossingarna, därav de instoppade jeansbrallorna i strumporna som ju ser rätt ofashion ut såhär utan skorna. Jösses amalia förresten vad mitt hår har blivit långt!! Jag klippte det ju rätt kort sist jag var och klippte mig, däremot var det ju i september såattee…
IMG_0390.JPG
På brunchen stegade vi in med våra rosiga kinder och högg genast in på sushin. Alltså god sushi är så himla god!!! Jag tycker att den bästa var en vegetarisk variant med harricott värts och svamp. Otippat men gott!
IMG_0382.JPG
IMG_0383.JPG
IMG_0384.JPG
Efter våra sushitallrikar ätits upp, som fylldes på en till omgång efter denna bild, så gick vi in på den andra maten. Varm och kall. Det fanns ostron, sallader, vårrullar, nudelgrejjer, kött, dumplings osv. Mitt bästa var en tzaysallad med ananas. SÅ god! Annars tror jag att det köttiga var bättre än det vegetariska för Tomas var mest lyrisk över goda köttiga saker, men jag kände lite mer ”ja det var ju gott” men inte så mycket mer. Gott men inte superbt.

När vi ätit upp även dessa tallrikar (som inte gjorde sig jättebra på bild) gick vi in på det som frestat mig allra mest! Efterrätterna!!! Jamen alltså kolla då!

IMG_0369.JPG

Blev helt till mig av denna ocean av gottigheter. Jag skulle verkligen alltid välja efterrätt framför förrätt any day of the week. Tomas tallrik var rätt fullproppad med gottigheter…

IMG_0385.JPG

Men jag vann i efterrättsracet!! Det mesta var svinagott! Allra godast var sakerna i glasen som står ovanför tallriken. Alltsåå maräng, lemon curd, mangomojja, creme brulee <3<3<3

IMG_0386.JPG

SOM vi njöt!

IMG_0387.JPG

IMG_0388.JPG

I vanlig ordning började jag dock må illa efter ett tag, är sämst på att äta buffé ungefär. Men rätt mycket av efterrätterna slank ner innan illamåendet satte in på riktigt. En får skynda på vettni.

När vi inte kunde få ner något mer samlade vi ihop våra kroppar och rullade ut i vinterlandet igen och så åkte vi hemåt för en liten skön hemmapaus innan det är dags att ta sig in mot stan igen för middag (inte jättesugen…hehe är fortfarande nästan kräkmätt) och teater.

Allt som allt får brunchen 3,5 av 5 sushirullar av mig. Minus var att det fanns rätt få vegosaker, att maträtterna inte hade skyltar på sig så att en visste vad det var (väldigt jobbigt för mig som halvvego att behöva fråga om alla små dumplings och grejer), att den varma maten bara var okej och att den var dyr som satan. Plus för sushin och för efterrätterna!!

2 comments on “Brunchandet”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *