Jag fick två kommentarer på samma tema från Sanna och Frida angående att jag ligger här på sös:

Av ren nyfikenhet: Varför plockat man inte ut bebbarna om din hälsa uppenbarligen inte är bra och de ändå kan komma ut och må bra nu? Jag antar att ni har ett gott skäl såklart, men bara nyfiken på vad det är? Lycka till oavsett!

Men hallå! Kan dom inte fixa det där kejsarsnittet till dig bara? Tänker att bebisarna är färdigbakta och skulle klara sig bra ute i vida världen nu? Ah, oavsett -skönt att dom har koll på dig! Snart är ni i mål!

Svaret på detta vet jag faktiskt inte till 100%, men efter vad läkarna har sagt så vill de ändå att bebisarna ligger kvar så länge som det bara är möjligt, utan att det gör att jag eller de mår dåligt såklart. Det viktigaste är att bebisarna inte mår dåligt, och så länge jag bara mår lite småtjorvigt som jag gör nu så anser de att det är bättre för alla att bebisarna får ligga kvar lite längre. Jag har ju inte havandeskapsförgiftning ännu vad jag förstått, utan bara ett högt blodtryck som de nu fått ner med hjälp av mediciner. Allt blod de tappar mig på och tar prover på visar att min kropp i övrigt mår bra och funkar som den ska, och allt flöde osv till bebisarna är bra. Det jobbigaste för mig är huvudvärken som kommer ibland, men för den får jag alvedon som hjälper. Annars är det jobbigt att vara svullen och tung och andfådd (låter som en gammal person med kol när jag andas typ) och inte kunna sova ordentligt, men inte tillräckligt jobbigt för att det ska vara anledning till att plocka ut de små liven nu.

Sedan vet en ju inte vad som händer här framöver, jag kanske får jättehögt blodtryck igen trots medicinen eller något annat visar på att det är bättre att ha fjunen ute än inne. Men är det något vi gör här på sjukis är det att go with the flow. Jag vet inget, personalen vet inte heller hur det kommer utvecklas…men jag är väldigt välbevakad och litar på experternas omdömen :)) Men sanningen är ju den att bebisarna är så gott som klara så att plocka ut dem nu skulle ju absolut funka, det är en vetskap som är skön att vila i och som gör att denna sjukhusvistelse känns på ett helt annat sätt än den förra.

Hahaha skulle hitta en bild att illustrera inlägget med och googlade ”yrsa barn” och fick fram detta mästerverk från när jag födde min förstfödda :’)))) Så vackra minnen…

nyfdd_161780795

1 comment on “Svarar på frågisar”

  1. Ah tack för svar! Jag blir bara såååå frustrerad över att dom ska låta en person må dåligt om det inte behövs! Men såklart är det säkert bra om dom små liven får vara kvar i magen så länge som möjligt. Heja dig! Snart är bebisarna här!
    (Jag gjorde (akut)kejsarsnitt och minns inte ett enda störigt ljud när dom opererade ut vår bebis. Hann inte med något val av musik, men ingen störig radio stod på, bara underbara sköterskor och läkare som pratade med och tog hand om oss på ett väldigt fint sätt.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *