Igår kväll hade vi bestämt att vi skulle försöka natta pärtan och Lillbert i sängen. Annars har de hittills allra mest somnat på oss när vi sitter i soffan och tittar på tv och så har vi tagit in dem till sovrummet när jag ska lägga mig och då lagt över dem på mig. Men eftersom de *peppar peppar ta i trä* verkar sova rätt likadant varje natt nu och vi försiktigt vågar börja hoppas på något som liknar en rutin så tänkte vi börja försöka med sängnattning istället, för att sedan kanske till och med kunna avancera till att natta dem i egen säng. Pga deras extrema närhetsbehov sover vi just nu tillsammans i sängen alla 4 och även fast det är hiiiiimla mysigt skulle det ju vara skönt för alla om de kunde sova i egen säng. 

I alla fall. Klockan halv nio bytte vi blöjorna och gick in i sovrummet och la oss bredvid varsitt barn. De fick ha sina nappar att snutta på och sina snuttefiltar lite halvt över ansiktet som vi märkt att de gillar. Så låg vi där med två bebisar som halvsomnade till men vaknade igen och snurrade omkring och babblade och somnade till igen. Vi sjöng igenom hela arsenalen av godnattsånger och klappade i pannan, och efter en och en halv timma sov båda bebisarna och Tomas så sött. 


Då smög jag upp och borstade tänderna och tvättade ansiktet och hoppade i pyjamasskjortan och gled sen ner i sängen igen. Då gick Tomas upp och fipplade med lite saker och jag somnade brevid mina två små snusande barn :’) och så sov vi hela familjen hela natten igenom med bara två snabba och smidiga uppvak för matning. Klockan åtta (!!!!) vaknade vi igen och gick upp för dagen och nu på morgonen hann vi båda duscha. Alltså sånt himla flyt hela kvällen, natten och morgonen! Så härligt! Idag väntar ett besök på BVC där vi ska träffa vår föräldragrupp. Jag har också en plan att filma lite klipp under dagen och försöka få ihop en liten film om vår dag. Vi får se hur det går..hehe. 

3 comments on “En nattning”

  1. Jag funderar lite på hur det funkar med tvillingar. När du skriver två uppvak för mat, får båda mat samtidigt? Vaknar de för mat samtidigt eller blir en väckt/äter i sömnen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *