Igår var ju jag och Tomas på min kompis Carros fölsisfest. Det var 70-talstema och eftersom jag ÄLSKAR temafester och att klä ut mig var jag på Beyond Retro för att försöka hitta en bra outfitt. Hittade en hel del gobitar, denna mycket smickrande byxdress i slajmigt material till exempel…

IMG_0580.JPG

Älskade denna kombo av väst, skjorta och bralla.

IMG_0577.JPG
Tänkte också att mockakjol känns väl 70?? Tyvärr var de antingen för små eller för stora, annars hade jag nog kört på det för en mockakjol i garderoben är ju inte fel även om det inte är temafest liksom.

IMG_0582.JPG

Eftersom jag inte har så mycket pengar kunde jag inte köpa allt jag ville, det fick bli jeansen och en lite mönstervirkad väst. Jag tänkte att med utsvängda jeans kan ju inte mycket gå fel. Resten av outfitten plockade jag ihop hemma och såhär blev resultatet:

IMG_0584.JPG

Tomas körde också på utsvängda jeans och väst, så vi var ett riktigt töntmatchigt par <3

IMG_8376
Jag försökte få till sådana där stora stora 70-tals lockar i håret och höll på att bränna av det på kuppen. Alltså jag fattar inte hur mitt hår, som så gärna inte vill vara platt, är så svårt att styla lockigt?!??!??! Det GICK ju inte. Alls. Jag försökte både med rundborste med värme i och med plattång. När det bara blev plattare och plattare så tog jag istället och snurrade upp håret i sex små kringlor som jag blötte och sedan torkade. Då blev det ju i alla fall lite lockrufs på skallen. Sminkningen var inspirerad av Agnetha Fältskog med väldigt mycket mascara och blå ögonskugga. Och så satte jag lite flowers in my hair och uppfyllde myten om 70-talskvinnnans hårstyling.

IMG_0590.JPG

Tomas hade med sig rekvisita i form av Starwarsgubbar från 77. Min lilla nörd <3

IMG_8374

I våra vida byxor begav vi oss genom snöslasket till södermalm och där var det ett himla röj med endast 70-talsmusik, peppigt dansgolv, uppklädda människor, chokladmousse i shotglas och förevigande av kvällen med en selfiepinne.

IMG_8382 IMG_8383 IMG_8386

IMG_8389 IMG_8395 IMG_8399 IMG_8421 IMG_8429

När klockan slog sent och de andra åkte till fashing för fortsatt dans kände jag att mina lite för tighta byxor tagit ut sin rätt på mina tarmar så vi tog en tarre hem till hökis och befriade lillmaggen från tightheten. Så skönt att jag nästan sjöng när jag kröp ihop i sängen.

Det var en så himla fin kväll, trots att jag och Tomas knappt kände någon på fiestan. Det är så kul att känna sig med och som en del trots att man egentligen inte är det. Då är det bra människor man är bland!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *