Det första som händer efter att vi satt oss till rätta i salongen för att se denna film är att vi, via filmens regissör, får reda på att den heter ”Sju ex Lika barn leka bäst”. Och här har jag trott den hette ”Sju gånger Lika barn leka bäst”.

Nåväl.

”7x Lika barn leka bäst” handlar om ungdomar/barn och hur svårt de har det. I den här filmen finns inga vinnare, bara misär, utanförskap och skitungar skapade av skitföräldrar. Och en pistol. Med sju kulor i, därav de sju exen.

Jag är övertygad om att tanken med filmen är att vi som tittar ska må dåligt, och dra mig baklänges vad dåligt jag mådde. Tyvärr inte av den anledning det var tänkt, utan för att de stackars barn som skådespelade hade fått i uppgift att göra något av en fruktansvärt illa skriven historia. Lägg till det ett filmspråk som försöker sig på ett uttryck mellan ”Fucking Åmål” och ”Traffic” men landar i Dr Albans ”Tio små moppepojkar”, fast med sämre mixat ljud, och helt plötsligt är jag tillbaka i högstadiet framför någon informationsfilm som ingen är intresserad av. Den unga galapremiärspubliken (om man kan kalla det galapremiär när den mest kända gästen är Cimon från Paradise Hotel. Inget ont om Cimon, han är jättetrevlig, men är det galapremiär förväntar jag mig åtminstone att se Hasse Aro) skrattar till och med nervöst på ställen då det inte alls är roligt utan riktigt obehagligt, precis som i högstadiet. Informationsfilmskänslan förstärks dessutom av informationstexter i början och slutet av filmen.

Filmen är även rörig och osammanhängande och bruket av filmmusik känns otroligt fel och på vissa ställen till och med skrattretande.

SPOILER ALERT!


De sju exen då? De används på följande avskräckande sätt. Första kulan skjuter sönder ett lås i ett förråd där det finns en massa kläder. Den andra kulan dödar ett marsvin i en PLASTPÅSE! Den tredje kulan dödar nästan en äcklig pedofil/våldtäktsman och den fjärde kulan träffar ett skåp det står ”Conny” på, för alla taskiga ungar heter Conny. Sedan är det en hustrumisshandlare som blir ihjälskjuten också, men jag kan för allt i världen inte minnas var resten av kulorna tar vägen, kanske för att jag inte brydde mig.

Det enda hemska som händer med pistolen är alltså att ett marsvin skjuts ihjäl. Att hustrumisshandlaren dör och att våldtäktsmannen blir skjuten känns inte på något sätt fel i den här filmen. En riktigt svinig mobbare blir hotad med den också och no offence, men han förtjänade det.

Jag vill poängtera att jag alltså inte på något sätt rackar ner på skådespelarnas insatser, de gjorde så gott de kunde, men…

I originalrecensionen, som jag skrev på kvällen efter att jag sett filmen, följde här en mycket opassande utläggning som förutom vulgärt språkbruk innefattade aktiviteter man utför på toaletten och passande ändamål (pun intended) för manuset till denna film. Det var barnsligt och inte alls lämpligt och jag valde därför vid senare tillfälle att plocka bort detta. Det jag kort och gott ville säga var att om ni tycker om bra filmer ska ni inte se denna film. Då ska ni se Inception. Har ni redan sett Inception? Se den igen.

Betyg 0 av 5

8 comments on “7x Lika Barn Leka Bäst”

    • Rosa hjärtan är inte manligt, du har missuppfattat. Det måste vara de homosexuella framstegen inom sociala medier som påverkat dig. Det måste genast stoppas!

    • Hej Anna! Jag får börja med att tacka så mycket för din trevliga kommentar. För att svara på din fråga behöver jag egentligen visa ett litet diagram, men jag ska försöka förklara det utan. Gamla Tack som fan finns inte längre, bara i våra hjärtan. Nya Tack som fan finns istället. Det gick faktiskt mycket bättre än jag trodde det skulle göra utan diagram!

  1. Okej, var inte alls meningen att låta så negativ. Jag satt i chock-tillstånd. Förlamad. Kroppen började sakta förtvinas… Jaja, detta kommer säkert blir bra även om jag kommer gråta en skvätt. Men jag låter den ligga kvar på bloglovin, för vem vet, jag kanske får ett nytt hjärtebarn….?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *