Då var det dags att presentera fem jobb som jag drömt om att ha men aldrig haft!

 

Fem jobb jag önskat att jag hade

 

1. Videobutiksägare

Mina föräldrar var ganska tidiga med att köpa en videobandspelare. Jo, förstår ni ungdomar, det var så vi såg på film innan dvd och BluRay kom. Min dröm i högstadiet var att någon gång äga en videobutik. Kanske är det därför jag har så många dvd-filmer nu. När vi i slutet av nian skulle skriva en berättelse om vad som skulle hända på en klassåterträff om tio år och vad alla jobbade med skrev jag att jag skulle driva en videobutik tillsammans med min kusin Jonas. Nu är jag glad att jag inte öppnade en videobutik, för det känns som en väldigt död bransch.

 

2. Filmrecensent

I gymnasiet ville jag jobba som filmrecensent. Jag skrev till och med till Aftonbladet och frågade hur de kunde låta gamla gubbar som Jan-Olov Andersson recensera filmer som var gjorda för oss ungdomar. Och så föreslog jag att de skulle anställa mig istället. Jag fick aldrig något svar. Konstigt.

 

3. Filmklippare

Det roligaste jag visste i gymnasiet var att klippa film. När vi gjorde vårt slutarbete för kursen i rörlig bild i tvåan klippte jag hela filmen själv. För det var så jävla kul. Men så insåg jag att jag skulle behöva plugga vidare, och det är ju så trist att plugga. Så det blev inget av det heller, men ibland får ju ni små filmer här i bloggen. Mina skillz har inte utvecklats speciellt mycket sedan gymnasiet, men jag fick MVG i rörlig bild A!

 

4. Rockstjärna

Efter gymnasiet startade jag band tillsammans med några av mina bästa vänner. Vi spelade in en låt och blev kontaktade av flera stora skivbolag och management i USA. de ville höra mer, men vi hade ju bara en låt. När vi väl hade mer att spela upp hade den stora EMO-vågen redan börjat välla över världen och vi var inte lika unika längre. Vi fortsatte spela tillsammans i några år innan vi tackade för oss och lade rockstjärnedrömmarna på hyllan. Men varje gång vi går på konsert tillsammans rycker det rocknerven och lusten att stå på scen igen tänds.

 


…Or Die Trying ”Live”

In Memory of Me | Myspace Music Video
5. American Picker

Det här är min största dröm just nu. Har ni sett tv-programmet American Pickers? Det är två killar som åker runt i USA och rotar runt bland gamla prylar och köper och säljer och förhandlar och har sig. Det verkar vara ett härligt liv! Det är min dröm just nu. Så här skulle vi se ut, Yrsa och jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *