Ni är ju många som frågat om namnen på Bobbertsarna, och det är ju ingen hemlis direkt så här kommer en lite närmare presentation av dem. Varsågoda och möt Märta och Lilly.

Tvilling 2, som alltså låg högst upp inne i magen, heter Lilly. Tämligen passande eftersom hon föddes rätt liten. Tillväxtultraljuden visade inte på någon väldigt stor minussiffra men när hon kom ut visade det sig att hon vägde lite för lite så vi var tvungna att tillmata henne på sjukhuset (alltså mata med ersättning på en gång och inte vänta på att en mjölkproduktion skulle komma igång)

Tvilling 1 heter Märta. Hon låg längst ner i magen och låg i säte i alla fall de 6 sista veckorna. Märta är också rätt petite. När hon föddes låg hon under medelvikten för nyfödingar, men inte så mycket. Hon ligger fortfarande under den vikten men jobbar stadigt på att äta ikapp :))

Det är alltså syrrorna Andrée 2.0 (jag och vilda är ju the original). Märta Andrée och Lilly Andrée. Men oftast kallas de andra golliga små smeknamn och sånt, eftersom vi är typiskt fjantar på det sättet. Några exempel på dessa är lillbert, märtbert, lillen, ärtan, pärtsson, lillyvanilly och korvas (funkar för båda). Vi hade inte några speciella tankar bakom valen av namn utan det handlar bara om namn vi tycker är fina. Och det är inte heller några namn vi haft på våra respektive listor till potentiella barn i alla tider, utan det var namn vi kom på under graviditetens gång som bara kändes bra.

De har inte bara för- och efternamn utan har också tre mellannamn var, men dessa väntar vi lite mer med att berätta för vi har inte fått dem godkända ännu. Det har vi iofs inte med förnamnen heller men det är ju inget konstigt med dem så det kommer inte vara något problem, två av mellannamnen är lite mer tokiga.

Så, nu vet ni vad våra små gnossegrislingar heter :))

8 comments on “Ärtan och Lillen ”

  1. Fina namn! Inte så konstig att jag tycker det eftersom min dotter heter Lily och Märta finns på min lista för den i magen 🙂 min Lily var också lite och fick tillmatas i några dagar för att vara på den säkra sidan.

  2. Hur bestämde ni vem som skulle heta vad? Var det liksom ”första bebisen som kommer får heta Märta” haha <3 Väldigt fina namn i alla fall! Och underbara ungar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *