Jag har drabbats av det vidriga tillstånd som drabbar så många av oss just nu. Förkylningen. I halsen känns det som om skalbaggar gräver gångar, jag svettas ena sekunden och fryser den andra, hela kroppen värker som efter det första gympasset på tio år och snoret! Snoret antingen rinner eller korkar igen alla öppningar.

När jag blir förkyld blir jag lika vek som alla andra karlar. Jag kryper ihop i en snorig boll och kan inte göra någonting själv. Jag behöver bli kliad i huvudet och jag kan inte prata normalt utan måste prata med bebisröst ”Jag haj ont i magen, kan du jöja något till mej att äta föj jag haj inte ätit nåt på hela daaagen”.

Något som ger mig lite mer rätt än andra förkylda pojkar att vara så vek är att jag har den intressanta förmågan att jag kan blåsa ut luft ur ögonen. Inte så att jag kan andas på det sättet eller så, men det pyser lite. Ni kanske tycker att det låter störtballt, men det är det minsann inte! Det innebär istället att jag inte kan snyta mig för då känns det som om ögonen pluppar ur. Det medför att jag måste gå och dra in snor hela tiden istället, vilket ger mig en fantastiskt jobbig huvudvärk.

Förkylningen får betyg 3 av 5 av mig och anledningen till det är att det, trots det stora lidande det åstadkommer, ju finns vissa sjukdomar som är värre. Till exempel magsjuka som gör att man skiter och spyr på samma gång. Och sånt man död av. Det är värre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *