Här kommer en update inifrån vår lille bubbla. Den där bubblan som verkligen inte alls bara är rosaskimrande och härlig, utan intensiv och känslostormande och gråtig och ångestig också. Inte konstigt (jobbar jag på att intala mig) eftersom vi både blivit föräldrar och fått två barn samtidigt som ska tas hand om, läras känna, hantera humör osv. Jag är ju också en känslig person deluxe (egenställd hsp-diagnos) som i vanliga fall gråter flera gånger i veckan och är väldigt mycket i mitt huvud. Och att få barn och allt som följer med det har inte gjort detta personlighetsdrag hos mig annorlunda direkt, snarare förstärkt det. Speciellt mycket eftersom livet lätt blir så isolerat. Jag märker direkt när jag kommer ut och träffar andra att det är lättare att hantera jobbiga känslor och komma ut ur huvudet och mer bara vara. Ja. Nog om bubblan, till uppdateringen. 

Nu har mörten och dillen funnits i våra liv i snart 7 veckor. Vi lär känna varandra mer och mer och förstå behov osv, men samtidigt så sker det en massa saker i bebisarna som omkullkastar allt vi trodde vi visste. Jag skrev ju förut om att jag trodde de gick igenom ett utvecklingssprång men blev tipsad om att man räknar veckorna från bf och inte verkliga födelsedagen, så det är inte förrän nu bebisarna ska gå in i sitt första utvecklingssprång. Och jajamensan japp det tror jag att de gjort. Vi har väldigt väldigt närhetstörstande bebisar som bara vill vara på en hela tiden. Det är också rätt tjorvigt med matningen och magarna, speciellt mörten verkar ha väldiga besvär med magont :(((( det gör så ont att se henne må dåligt och inte veta hur vi ska fixa det. Vi försöker hitta rätt i ersättningsdjungeln och ska nu försöka med nan ha för att se om lille maggen mår bättre. Vi har också köpt en dr brown-flaska efter tips om att den kan vara väldigt bra för små krångelmagar. Och så jobbar vi på med magmassage och jag ska äta mjölkproteinfri kost för att se om det påverkar. Jag har ju velat äta mer veganskt så det här blir verkligen en knuff i den riktningen. Nu när jag måste. Det är så lätt annars att bara tänk att jag ska ”sen” men ändå välja den vanliga creme fraishen i mjölkkylen och slänga in en näve choklad i munnen för att det är ju så gott. Nu FÅR jag inte och efter bara ett drygt dygn med denna kost längtar jag efter apelsinkrokantchoklad :—-)))) men jag ska kämpa på för kan det göra mörten och dillens liv lättare så är det värt det. 

Förutom tjorvet och magkrånglet som gör dagarna jobbiga så har både lillpan och Märtan verkligen vaknat upp de senaste dagarna och det är så himla kul! Alltså orimligt roligt på ett sätt som kanske ingen som inte är involverade med bebisarna kan förstå. Att få en lurig blick och ett leende tillbaka är SÅ fint och härligt och gör att hjärtat går sönder av älsk. Fattar ej hur jag ska kunna hantera när de börjar prata, skratta, gå osv :”’) Gud vad jag fram emot det! Att se sitt barn liksom växa fram och bli någon. Det är sånt som gör att den här tillvaron med sömnbrist, känslostormar, helt omkullkastat liv, kräkdoftande kläder, tvivel på sig själv osv ändå blir något väldigt väldigt fint.

  
Alltså kolla den här blicken 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭 dör av gullet!!!! 

(Vill blogga en massa om roliga saker och svara bra på alla era fina kommentarer men tiden räcker inte till tyvärr, men bara så ni vet ❤️)

15 comments on “Bebisbubbelupdate”

 1. Men åh jag blir också gråtig när du skriver om hur ens barn ska börja skratta osv (är gravid i fjärde månaden) :’) Otroligt gullig bild! Och väldigt lik Tomas på den bilden tycker jag! Känner igen minen och dragen från skrattbilder på honom 😀

  • Haha gullis. Snart (även om det inte alls känns så) har du din lille bebbi i din famn och kommer börja gråta i tid och otid för allt fint ditt barn gör :))))

 2. Min lilla Ellie är precis lika gammal som era sötnosar, och hade också det jobbigt med magen tills vi provade magdroppar. Först Sempers, sen bytte vi till Minifomdropparna och fick en helt ny, lugn, nöjd liten tjej. Vilken befrielse det var för både henne och oss!
  Tips till er 🙂

 3. Åh den där bebisbubblan! Som både är fantastisk och instängd på samma gång.
  Apropå ersättning så antar jag att ni testat hipps variant? Jag födde upp den ena på semper och den andra på hipp och önskar så att jag tagit hipp direkt (men den var för svår att få tag på då) det finns även mjölkfria varianter en kan få utskrivna om magen krånglar. Mitt bästa tips är att aktivt söka tips från andra och läsa allt en kommer över om ersättning. Det har blivit bättre men det finns så lite info från vårdhållet att få att jag verkligen upplevde det som en djungel.

  • Vi har inte testat hipp, men tänker kanske att vi ska byta till det pga hört så bra om det. Däremot känner jag att vi kanske ska vänta lite coh köra vidare på den vi har nu för jag har hört tt amn inte ska byta för mycket (vet dock inte riktigt vart jag hört detta?). Men kanske om några veckor? Så är de över 3 månader och lite mer stabila i magarna? Haha m’rker att jag inte har någon riktig plan..borde kanske kolla med bvc vad de säger :))

 4. Heja er! Styrke kramar till er båda! Skriv när det hinns med, jag pratar nog för många av dina läsare när jag skriver att vi är förstående och stöttande! Så mysigt när de börjar le och liksom reagera, minns det som igår fast ungen min redan är två år och precis börjat snacka som en liten person❤️❤️ Kram till er

 5. Ett litet litet tips i mag-kaos-djungeln, vi testade (först mest på skoj!) att grodhålla vår lilleman över handfatet efter ett blöjbyte. chocken vi fick när bajs och gaser bara swoshade ut! Sedan dess har vi kört på detta efter varje byte vilket resulterat o typ nada bajsblöjor och ingen bebis som ligger och kämpar med magont!

  WIN! 🙂

  • Har testat detta men tyvärr händer inte ett skit (höhööh) när vi gör det :(( Kanske borde köra på lite mera ändå så kanske det kommer..

 6. Hej! Vi gick i samma klass i gymnasiet, ramlade över din blogg av en slump. Ville bara säga att ni verkar vara grymma föräldrar! Jag blev mamma till en (1) bebis i höstas och har sedan dess blivit jävligt ödmjuk inför det här med föräldraskap, hehe. Kämpa på, ni är de bästa föräldrarna till era barn 🙂

  • Hej Julia! Kul att ”träffa” (ja inte riktigt träffa men i brist på bättre ord) på dig igen =)) Och tack för peppen och grattis till din bebis! Hoppas allt är fint med dig!!

 7. Jag förstår er verkligen. Tyckte det var kämpigt med en bebis första gången. Nu har jag en fyraveckors och en treåring, och alltså. Herregud. Två barn är ju typ tio barn, ett barn är typ inget barn. Ni (vi) kämpar på så gott ni (vi) kan, mer kan man verkligen inte göra. Vet precis hur det är att känna sig otillräcklig dock…

 8. Hej Yrsa!!! Lyssnade på hanna å Martins podd häromdan och kom å tänka på dig! Att jag inte varit inne å läst här på sjukligt länge dvs år och så går jag in och du har barn???? Så kul!!! Kul å va tbx hoppas allt e grymmers :’) kärlek

  • Välkommen tillbaka! Även om det just nu kanske inte är så mycket att komma tillbaka till eftersom uppdateringen är sådär…heheh. MEn ändå :))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *