Idag har vi gjort så HIMLA mycket! Vi har besökt BVC och tagit en längre prommis och ätit hamburgare i solen. Riktigt wow jämfört med hur vissa andra dagar ser ut, ibland kommer vi inte ur pyjamasen på hela dagen liksom. Jag och Tomas är lite olika på det planet. Jag gillar att komma ut och känna att jag gjort saker (kanske extra mycket eftersom jag ju typ bott i soffan i nio månader) medan Tomas tycker att en dag hemma framför tv:n är jättehärligt. Detta är inte bara fallet nu efter bebisarna utan så har det alltid varit. Men tillbaka till dagen. 

  
Mysplopparna <3<3<3

Klockan ett hade vi tid hos BVC och hör och häpna så 1. kom vi i tid 2. hann jag tvätta håret innan 3. hann jag också platta håret så jag slapp se ut som en lockig Jonatan Lejonhjärta 4. blev det knappt ens så stressigt???? 5. kom vi i kläderna och ut genom dörren utan knappt något gnäll eller gråt från de två minimänniskorna. Allt som allt toppenbra! Och så sken solen och allt var varmt och härligt <33333

  
Stolt_tjej86 som kommit i tid, inte glömt något viktigt hemma, kommit ihåg lås till vagnen och har på sig någorlunda rena kläder.

  
Lilly och Märta är klädda i star wars-kläder dagen till ära, det är ju may the fourth. Märta har en r2d2-body och Lilly en jedi-body. Syns ej så tydligt här men kolla Tomas instagram för bättre bild –> @t_bone. 

Besöket gick bra och både märtsson och Lillbert har gått upp typ 1 kilo sedan födseln! Deras kurvor är knappt kurvor just nu utan mer streck snett uppåt. Så stolt mor. Efter BVC tog vi prommis till Farsta strand och åt på bun meat bun. Himla njutigt!   

 
Bebisarna sov föredömligt hela besöket och under promenaden hem också = så himla skön paus att kunna röra sin kropp utan en annan kropp på sig. Jag längtar lite efter att börja träna, känner hur min kropp skriker efter aktivitet och rörelse. Men jag skulle vilja träna med ngn pt med inriktning på en mammakropp ett tag för att bygga upp denna skräpkropp rätt från början. Fatta att jag knappt rört mig sedan september, jag har inga muskler kvar någonstans känns det som. Och muskler kommer jag behöva för att orka med livet som tvillingmammi. 

Nu är vi hemma igen och jag sitter i sovrummet med stängd dörr och två bebisar på magen medan Tomas dammsuger lägenheten. Är helt låst eftersom jag inte kommer upp härifrån själv (inga magmuskler och får ej resa mig rakt upp utan måste göra det från sidan och det går inte när jag har ett barn på varje sida om torson) och har råkat nätshoppa lite under tiden…oppps. Men jag måste faktiskt uppdatera min garderob lite eftersom min kropp inte alls ser ut som innan graviditeten = kan knappt ha några av mina kläder. Så det är okej bestämmer jag! 

Helt sjukt aktiv dag. Hoppas vi får sova gott inatt allihopa. Hör ni det Märta och Lilly?

9 comments on “Besök på bvc”

  • Har du använt den själv? Den kostar ju så jag vill gärna veta från säker källa att den är bra innan jag betalar..hehehhe /snåljåp

 1. När du känner dig redo för att komma igång med träning rekommenderar jag Lena Östman som pt (http://www.enkeltraning.se/). Hon har riktat in sig på att träna mammakroppar och hetsar inte med något som kroppen inte klarar av utan börjar väldigt basic. Hon har dessutom som träningsfilosofi att det ska vara lätt att träna, dvs att det ska gå att göra hemma eller utomhus och att det ska hinnas med.

 2. Angående träning så kolla upp Lofsan och hennes Lofsangruppen, många av PT:arna där är bra på träning efter graviditet. Två av dem gör en grym podd som heter Styrkebyrån, de flesta avsnitt är med fokus på träning och framförallt styrketräning, men de gjorde några avsnitt i höstas som handlade om träning efter graviditet, riktigt bra! De har en väldigt vettig syn på träning och livet i allmänhet också.
  Megastort grattis till bebbarna också, så galet gulliga!

 3. Hej hej, jag skulle vilja tipsa om Mia som har bloggen Bakingbabies. Hon ar fysioterapeut och expert pa mammakroppar.
  Hon pratar ganska ofta om att som PT har man kanske inte sa mycket kunskap som kan behovas om kroppen trots inriktning pa mammor.
  Det ar ju gratis att lasa hennes blogg och finns massor av traningstips, saker att tanka pa osv i hennes arkiv.
  Tips Tips!
  Backenbotten ar inget att slarva runt med, kan leda till massa trista grejer om man inte har koll pa vad den kan orka med osv osv. /Fran en med egen erfarenhet 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *