Jag har den senaste tiden försökt skära ner på bloggar jag läser. Dels känner jag att jag mår lite dåligt av att matas så mycket av ”det perfekta livet” och de där mest intressanta sidorna av folks liv osv, men också för att jag känner att det tar en sådan tid. Och det känns liksom som att jag slösar med min tid på något sätt, när jag sitter flera timmar och scrollar i olika bloggar.

MEN några bloggar finns kvar bland sådana jag kollar in på. Dessa är de jag besöker mest frekvent, och knappar mig in på minst en gång per dag skulle jag tro. Här kommer de, utan inbördes ordning. (obs kan ha glömt någon kanske)

1. Josefin Knave

Skarmavbild 2014-11-19 kl. 21.19.47

Detta är ju min gamle jobbkollega som numer är en av mina besta hestar istället för min jöbbarkompis. Josefins blogg har säkert många av er varit inne på, men för er som inte vet så är det en väldigt mysig vardagsblogg om Josefin och hennes liv innehållandes mycket bebis, mat och *glimten i ögat*

2. Aversionercropped-bloggbannerBloggen Aversioner skrivs av Isabelle som bor i Göteborg och har ett litet kid (alltså barn) och pluggar till en kandidat i kommunikation. Jag vet inte alls hur jag fann denna blogg, men jag tror det började med att jag följde Isabelle på twitter (där hon förövrigt är ASVÄRD att följa pga jätteroliga och smarta tweets). Ja så Isabelle känner jag inte på riktigt men jag älskar hennes blogg och insta och twitti.

3. Linso

cropped-skacc88rmavbild-2013-09-18-kl-12-07-341

Linso är min kompis som jag känner genom Hanna. Hennes blogg är så himla trevlig att läsa för hon skriver så himla mysigt och för mig väldigt igenkännbart. Dessutom har hon den bästa smaken gällande inredning, färshon och…ja allt? Och är en jättebra person?!? Blir ju nästan provocerad…..

4. Cecilias bikt

Skärmavbild 2014-11-19 kl. 17.40.07

Detta är ju, precis som Josefin, min gamla egoboostkollega. Vi lärde känna varandra för typ tre år sedan (??? är det så länge sedan???) när jag började som praktikant på tidningen, och sedan detta är hon min finfina kompis och sedan dess har jag också läst hennes blogg. Cissis blogg är väldigt ärlig och rolig och pang på.

5. Niotillfem

Unknown-1

Sandra Beijer skriver bloggen niotillfem som ligger på rodeos site. Denna blogg är kanske den jag följt längst av alla? Jag har läst den så länge att jag får lite svindel av att tänka på hur många år det gått men hur snabbt det gått. Jaja i alla fall. Sandras blogg känner nog också de flesta till redan, men den är fylld av otroligt kvalitativa inlägg och finfina bilder och väldigt mycket matinspo.

6. Idaekw

Skarmavbild 2014-11-19 kl. 17.52.11

Ida bor i Sundsvall med sin familj, och hon har en bebbe utanför magen och en inne i magen. Hon pluggar till lärare (vilket jag tycker är så himla härligt när någon annan är jag gör för det får mig så himla peppad på yrket) och tar svinfina bilder och bloggar extremt mysigt. Ibland brukar jag tänka att jag vill vara Ida………………..mvh inte alls creepy

7. Flickpingis

cropped-header_utanlogga

Duon flickpingis består av Sanna och Frida som dj:ar tillsammans (se bilden), har jobbat tillsammans och bloggar tillsammans. Och jag gillar dem tillsammans. Älskar alla *tokigheter* på deras www-plats och skrattar ofta högt för mig själv när jag läser deras blogg. Älskar också typ alla deras outfits??

8. Hanapee

blog-header

Ja behöver Hanna ens en närmare presentation? Tänker att cirka alla ni som är här hittat hit via henne. Hanna är i alla fall också min gamla tidningskollega och hennes blogg är en härlig mix av humor och extremt skarpsinne.

9. Enblommigtekopp

header_emelie_svrt_5367dfec2a6b221ac0a8aada

En blommig tekopp skrivs av Emelie (ja som ni ser i headern) och bloggen är så himla powrig (alltså som ni power:ig, fast tillsammans…ja det kan hända att jag hittade på detta ordet nu..). Powrig och fin, och jag älskar Emelies raffiga klädespersedlar och smarta analyser.

10. Julia

Skärmavbild 2014-11-19 kl. 17.56.01

Ja denna blogg skrivs ju som ni kanske förstår av Julia. Det var från denna blogg jag tog de där 10 frågorna som jag svarade på härom dagen. Julia tar så fina bilder och bloggar så genomtänkt och snykkt så jag nästan får komplex för gryniga photoboothbilder. Men hon verkar så himla trevlig och bloggar så mycket om massa goda recept så det väger upp för nästankomplexen.

11. Oprofessionell

Skärmavbild 2014-12-19 kl. 17.23.42

Bloggen oprofessionell (SÅ pass mycket problem jag har med denna stavning? Fick googla…) drivs av Matilda som är 26 bast, har två barn, bor i skövde och har en podcast tillsammans med Moa aka Spiderchick. Jag gillar Matildas språk och bilder så himla mycket, och är det någon som får mig megasugen på att få två barn och flytta till en mindre stad så är det hon!

12. Spiderchick

Skarmavbild 2014-12-19 kl. 17.27.15

Ja, detta är alltså ovan nämnda Moa, som tillsammans med Matilda har en podd och som liksom Matilda har två barn och bor i Skövde. Moa skriver himla roligt och underhållande om vardagliga saker, och jag har läst hennes blogg så länge att det känns som att jag känner henne…och ibland behöver jag påminna mig själv om att nej det gör jag ju inte alls när jag känner impulsen att berätta något för henne….ehhehee…..

 

Ja och det var typ det (kan som sagt ha glömt någon…är mäkta förvirrad i julhetzen). Ibland kollar jag inte lite på andra bloggar om jag har massa tid att fördriva eller är sjuk eller något. Men annars försöker jag aktivt hålla mig ifrån bloggar pga ovan nämnda anledning.

2 comments on “Bloggar jag läser”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *