Hej nu behöver vi lite tips från er alla som redan varit i bebissvängen och har koll på saker som är bra att inhandlas innan ankomst. Vi ska åka till Ikea på lördag och jag har hört det snackas och bloggas här och var om bra saker en kan köpa på just Ikea. Men vad är detta för saker då?

Alla tips mottages tacksamt av dessa två noviser <3<3

(vill ni tipsa om saker som inte inhandlas på ikea men som också är bra att ha innan bobbertsarna kommer så får ni såklart gärna göra det också!)

11 comments on “Bra saker att köpa på ikea?”

 1. Små frottélappar att torka kräk och annat med. Köp typ 20 st!! Tror vi hade 30 st till våra twins.

  Beror ju på om ni ska köpa hela kittet med sängar och skötbord och såna grejer så är Ikeas bra. Vi köpte dock på blocket. I början sov våra twins tillsammans i en säng så man måste inte köpa två på en gång. Vi har skötbord på badkaret eftersom vårt badrum är mini, köpte också på blocket.

  Kolla in ”Second hand för tvillingar” på Facebook. Där finns en del bra greker om en inte vill köpa allt nytt.

 2. Plastade lakan. Finns också på barnavdelningen. La det i sängen när BF närmade sig ifall vattnet skulle gå på natten (vilket det också gjorde). Nu när bebis är här så använder vi det tex i soffan/sängen när hon ligger naken och luftar rumpan. Rekommenderar er inte att använda det när bebisen sover eftersom det inte andas.

  Finns bra uppblåsbara bäddar till skötbordet. Badbalja.

 3. Ja kräkisarna! Vi hade en kräkbebis och hade därmed 40 stycken kräkhanddukar. De tog trots det slut kanske två gånger i veckan hehe. Tror det + sängkläder till spjälsängen är det enda vi hade från Ikea när Billie-Lo var bebis faktiskt.

 4. Alla har redan sagt det..”kräkislappar” är super att ha. Vi använde grymt mycket filtar i början också, men dessa köpte vi inte från Ikea. Tror faktiskt inte vi handlade något från Ikea innan bebis kom. Handlade över lag inte mycket innan just för att vi inte visste behovet. Men vagn, bilbarnstol, kräkisar, filtar och några flaskor (om amma ej skulle funka) var nog det vi hade. Vaggan användes aldrig och hon sover fortfarande i vår säng (5 månader..och jag vet att det inte rekommenderas, men vad tusan det funkar för oss). Det som används mycket nu är bärsele/sjal. Jag tror det är bra att känna efter vilket behov man själv har som familj. Annars kan det lätt bli att en köper precis allt. Fast passa på nu och gå runt o klämma o känna på alla pryttlar 🙂

 5. Små kräkhandukarna, vi köpte 30! Fick ändå tvätta varannan dag…. Kräkbebis deluxe. Badbalja, frottélakan, madrassskydd (det köpte vi på kudd och täckavdelningen! Som ett extra läckageskydd för hela bäddmadrassen). Ja… Sängkläder till spjälsängen och badlakan med huva. Köpte även Ikeas babygym då det är det enda på marknaden som inte är asfult och/eller kostar skjortan. Lycka till hörrni!

 6. På ikea köpte vi, som alla andra -kräklapparna, en soptunna med lock till badrummet, badbalja… sen köpte vi nog inte så mycket mer där.

  En sak som jag absolut inte klarat mig utan (som min kille fick gå o köpa när bebis var typ fem dagar) var en bröstmjölkspump o nappflaskor. Jag fick problem med amningen som jag försökte avhjälpa med att pumpa o ge på flaska. Det funkade bra för oss, och fastän att amningen funkade bra efter ett par månader så fortsatte jag att pumpa så vi kunde dela på matandet o vakna nätter. Det är mitt absolut bästa tips (och vi hade ”bara” en unge)!

 7. Om ni köper den där uppblåsbara bädden till skötbordet, tänk på att det inte räcker med bara ett ynka överdrag. Bebisar struntar ju fullständigt i om de ligger utan blöja någonstans, de kissar eller bajsar ändå. Och har man ingen tvättmaskin i lägenheten kan man snabbt bli utan överdrag.

  Ett annat tips är IKEA’s lekmatta http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00266245/ . Visste överhuvudtaget inte vad det var eller ens att man kunde behöva en sådan innan jag snubblade över den på IKEA, men guuu vad vi har haft användning för den. Min unge som är fem månader tycker att figurerna på är jättespännande, plus att eftersom den är lite tjockare än en vanlig filt så är den mjuk och skön att rulla runt på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *