Vi fick lite frågor för ett tag sedan (ursäkta att vi glömde svara på den) om hur det funkade med det swerkiska bröllopet vi var på. Tur då att frågeställaren kom ihåg att fråga igen! Så här såg frågorna ut:

Jo, det är såhär att jag skev här på bloggen för ett par månader sedan och önskade en recension av det turk/svenska bröllopet ni var på. Är som sagt förlovad med en turk och vi planerar bröllop.
Så, Hur var hela turk/svensk delen av bröllopet, hade paret försökt att blanda in lite mixade traditioner? Hur gjorde ni med kostnaderna, antar att ni betalade biljett och sånt själva och det blev som en slags bröllops present?
Kräver självklart inte en bedömning av själva brudparets del i det hela, utan bara hur ni som svenskar upplevde bröllopet och hur tradition/kultur möttes?

Kram till er båda!

Så här vad det! Erik och Nil som gifte sig är väldigt easy going och hade liksom gjort bröllopet till sitt. Jag har inte full koll på hur ett helt traditionellt turkiskt bröllop går till, men själva vigselakten var turk-kort, alltså typ på riktigt fem minuter och sedan drog vigselförrättaren vidare till nästa vigsel innan de ens hunnit byta ringar. Det var en kul och annorlunda upplevelse.

Efteråt hölls det ett fåtal tal eftersom det inte är något som görs på turkiska bröllop om jag fattat rätt. Så det var brudens och brudgummens föräldrar, brudgummens syster och sedan vi best men.

Middagen som följde kändes som en typisk svensk bröllopsmiddag där maten och vinet flödade.

Efter middagen dansades brudparets första dans, brudbuketten kastades och sedan var det fest natten lång med både svenska inslag (SHM, the Hives, Små grodorna) och turkiska inslag som nån härlig dans runt shotglas. Alla var supertrevliga och hade supertrevligt tillsammans!

Vi betalade biljett och boende själva (vi tog ju en hel vecka i Bodrum för att få ut så mycket som möjligt av det) och vi gav även en bröllopspresent i form av ett bidrag till bröllopsresan. Det fanns säkert de som valde att ge sin närvaro som present också, sånt där får man nog avgöra själv.

Vi älskade hela resan. Det var fantastiskt att hänga före, under och efter bröllopet med alla turkar, svennar, britter och annat löst folk som var där!

1 comment on “Bröllopsfrågan”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *