Som utlovat kommer här resultatet av de pengar jag bidrog med till skapandet av filmen Wish I Was Here, som kommer ut i Amerikat i slutet av Juli i år. För er som inte känner till bakgrunden så gick Zach Braff ut med att man kunde bidra med pengar för att denna film skulle bli av. Detta för att han ville göra sin film på sitt sätt utan att behöva dansa efter finansiärernas pipor. Blanda annat. Jag tyckte mycket om Garden State och kände att det här var ett tåg jag ville åka med på.

Som ”backer” som det kallas fick man välja mellan olika nivåer, alltså hur mycket man ville skänka. Under dessa nivåer fanns olika belöningar man fick för att skänka dessa pengar. Jag valde en nivå där jag bland annat fick ett 15 sekunder långt ljudklipp med Zach Braff där han sade i stort sett vad jag ville.

Jag funderade länge på vad jag skulle göra med det här klippet, men så när jag bestämt mig för att jag skulle fråga Yrsa om hon ville gifta sig med mig visste jag också vad jag ville att han skulle säga. Det blev helt enkelt ett litet klipp som vi lade upp på Facebook för att göra gästerna till bröllopet peppade inför den faktiska inbjudan.

Jag tänkte länge på om jag skulle använda våra namn i texten men att be någon som aldrig hört namnet Yrsa att uttala det, när det bara fanns en chans och ingen möjlighet för mig att lyssna innan det blev klart, kändes lite för riskabelt. Istället slängde jag in en avslutning som kändes väldigt mycket ”oss”.

Så jag kan nu mer skryta med att ha skrivit manus och även i viss mån (med förklaringar i manus) regisserat Zach Braff. Det borde jag kanske sätta på mitt CV?

Hur som helst, här presenterar jag vår bröllopspeppsvideo!

 

4 comments on “Bröllopspeppen”

  1. Åh vad fint!

    Plus jag gillde podden om dig 🙂 Det blev väldigt annorlunda dock när Ludde intervjuade. Han snackade ganska mycket själv jämfört med dig och Anders haha. Fast det blev intressant 🙂

    • Haha, kul att du gillade den! Jag tyckte också att det blev festligt, men det blev ju lite ”Luddigt” kan man säga. Eller som en kompis sade ”Podden där Ludde berättar om Tomas” 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *