Igår fick jag lite feeling för något sött (ehehe som om det skulle vara specifikt för igår..har feeling för något sött 24-7) men eftersom jag gillar att köra på en lite nyttigare livsstil än gorre varje dag pga att min mage blir väldigt ledsen av gorre varje dag så inspirerades jag av Josefins rawfood chokladbollar hon bloggat om tidigare i veckan. 

Här har jag snott receptet rakt av från hennes blogg: 

DU BEHÖVER:

200 g naturella cashewnötter
12 st torkade dadlar
1 espresso/cirka 2 msk starkt kaffe
2 msk kokosolja
2 msk kakao (för äkta raw food- kör raw kakao. Jag hade vanlig och det smakar typ likadant, men raw-kakaon anses vara ännu mer nyttighetsbombad, dock vet jag inte om det gör någon större skillnad när det handlar om en så liten mängdi ett gäng chokladbollar..)
En nypa flingsalt
Kokos eller liknande att rulla i

GÖR SÅHÄR:

Mal nötterna till ett fint mjöl med din mixer/staxmixer. Blanda med dadlar, espresso, kokosolja, kakao och salt i en bunke och dra en till omgång med mixern tills allt är ordentligt blandat och dadlarna sönderdelade. Forma till bollar (min smet var rätt kladdig så jag använde mig av två skedar) och rulla i kokos. Kyl eller frys en stund innan du äter. Njuuut!


Jag körde lite mer salt än i receptet och lite mer kokosolja för att det skulle bli tillräckligt kladdigt. Resultatet blev så sjukt mycket godare än en kan tro?!?! Ärligt talat låter det ju himla dassigt med nötter och dadlar och spontant kände jag att de skulle smaka typ papper, men icke sa nicke de var väldigt goda! Inte 100% som ”riktiga” chokladbollar men bra nära! Så det är ett hett tips till er som också vill ha något himla gott att snaska på till kvällsteet, eller till morgonmackan, eller till mellanmålsbullen eller vad som helst. Hej lilla boll hoppa in i min mun vettja!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *