Jag fick en kommentar från Maya om att hon gillade mina frukostinlägg så här kommer just ett sådant! Tji får ni som inte gillar det.

Idag mår jag som en påse med bajs pga förkylning. Jag har snor överallt och ludd i huvudet och kli bakom huden. Och det enda jag får ta för detta (vad jag förstått iaf) är saltvattensnässpray och någon alvedon. Jag får alltid snor som fastnar i mina bihålor och brukar alltid äta piller för detta för då blir min sjukdom så mycket lättare men det får jag ju inte nu så mina bihålor känns helt proppade och tunga. Fy fanken men tur att jag får vara hemma och bara ta hand om mig i alla fall.

Frukosten denna dag är kanske inte superinspirerande, men det blev ett glas lemonad, te med citron och honung, två mackor med Philadelphia och persilja och en chiapudding med varma äppelbitar och hasselnötter. Chiapuddingen får jag dock inte riktigt till i konsistensen, den blir alldeles för rinnig. Idag blandade jag i lite havregryn och en banan för att få den lite tjockare, men nästa gång ska jag ta lite mindre vätska.


Frullen intas i soffan bredvid denna lille geleråtta som trängt ihop sig i min huvudsovgrop :’) Eftersom jag är sjukis sov jag i soffan inatt och båda katterna sov med mig nästan hela natten. Mycket mysigt men också lite jobbigt för Arwen låg så att jag inte kunde ha raka ben. Idag väntar bara hemmahäng, högst en utflykt till Apoteket här i centrum för att fylla på nässpraysförrådet. Jag ska titta ikapp två avsnitt av ”Making a Murderer” och försöka ta tag i lite saker på min todo-lista som att beställa arbetsgivarintyg. Aktivitet nummer 1 blir spännande och aktivitet nummer 2 mycket mindre spännande. Hoppas ni har en fin tisdag!

Och hörrni TACK för alla kommentarer och stöttning på mitt sjukgymnastinlägg där jag bad om hjälp <33333333 Jag ska kolla upp alla tips och råd ni kommit med!

10 comments on “Dadadaaaagens fruuuukost”

 1. Krya på dig!! Jag är också gravid och var nyss förkyld, boffade nässpray som tusan då… Men nu när jag läser detta kommer jag ihåg att det ska kan ju inte göra. Ooops…

  Och angående sjukgymnasten, jäkla människa!! Så bemöter man inte folk!! Hoppas verkligen att du får kontakt med någon bättre som tar dig på allvar, det är inte okej att ha så himla ont utan att få hjälp. Och lite himla bekräftelse! Jag har också foglossning och är sjukskriven, och känner mig för första gången sjukt konstigt bemött av vården. ”Jaha foglossning, du vill bli sjukskriven?” från både barnmorskan och vårdcentralen. Kan man inte fokusera lite på hur hopplöst det faktiskt känns att ha så djävulskt ont? Trösta och bekräfta lite? Hoppas som sagt att du får träffa någon bättre som kan inge lite hopp om att det ska bli bättre, kram!

 2. Man får visst ta nässpray. Man behöver ju inte överdosera men det finns inget förbud. Herre gud. Jag var sjuk mer eller mindre de sista 4 månaderna av min förra graviditet och nässpray var min räddning!

  • Får man? Jag blev typ utskälld när jag var på apoteket min förra förkylning och frågade om nässpray vid graviditet. Gud varför är det så mycket olika bud om allt blir tokii. Men det skulle ju underlätta en hel del ifall det är okej.

   • Man får ta nässpray! Helt ok! Såhär skrev en barnmorska sommjag är bekant med när jag oroligt frågade under min förra graviditet: ”Helt okej att använda nässpray, ingen fara för bebisen alls. Det enda är väl att du kan bli beroende av den vilket inte är bra för slemhinnorna i näsan i längden. Om du tror att du behöver använda den ett längre tag skulle jag rekommendera dig att köpa nasonex istället. Den är skonsammare och man blir inte beroende”

 3. Tips för perfekt chiapudding: 1 msk chiafrön, 1 dl havremjölk. Rör om två gånger innan du låter det stelna helt över natten. Jag brukar smaksätta min med lite vaniljpulver, kardemumma och kanel Stor kram och pepp till dig!

 4. Jag har för mig att anledningen till att man inte ”får” använda nässpray när man är gravid är för att man inte ska bli beroende? Typ om man använder det för ofta. Jag sket dock fullständigt i det, de sista två månaderna var jag så täppt i näsan att det inte fanns en chans att jag skulle kunna sova utan nässpray. Och inget farligt hände varken mig eller bebisen 🙂

  Såhär gör jag chia, tycker den blir asbra så länge man ser till att den är ordentligt omrörd: 2 dl nötmjölk (eller annan vätska), 3 msk chiafrön

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *