Idag har varit en låååång dag. Vi påbörjade den med att sitta på ett flyg från Dubai till Mahe som hade benutrymme som ett ryanair-plan = ihopkorvade som två små förpackade sardeller. Där satt vi och samlade ihop små dyrbara timmar av sömn. När vi landade på Mahe var klockan runt halv åtta lokal tid men för oss halv fem. Tröttman själva var vi och med lite vätskebrist och hunger och värmeslag blev kön till passkontrollen en pärs, men lyckligtvis vände det hela när jag insåg att vi skulle få en till stämpel i passet. Jag ÄLSKAR det! Vill ha hela passet fullt av stämplar från olika länder, som en egen liten scrapbook över mitt resande liksom..

Utanför flygplatsen blev vi upphämtade av en chaufför som körde oss till piren där båten skulle gå mot la digue. Tomas var ledsen och grät eftersom han insåg att en båtresa på dryga timman väntade.

20131227-161528.jpg

Men jag sa åt honom att han hade ett val. Att bita ihop och gå på båten och härda ut eller sitta kvar på piren och vänta på mig i en vecka. Han beslutade sig till sist för att gå på och off we went (fast egentligen var det jag som nästan grät, avskyr båtresor pga sjösjuketendenser och kräkfobi). Resan kan sammanfattas som den näst värsta båtresan i mitt liv. Det gungade SÅ mycket och folk kräktes till höger och vänster i olika spypåsar eller sopsäckar. Fyyyyyyyy faaaaaaeeennnnnnnn vad jag höll krampaktigt med min ena hand om vattenflaskan och andra om stolshandtaget. Och hela tiden stirrades ut genom fönstrena och räknade ”upp, en två. Ner, en två” för mig själv och lyssnade på podcast för att hålla mig sysselsatt på annat håll än att freaka ut. Det i kombo med världens bästa åksjukepiller från Thailand gjorde att jag klarade mig helskinnad ur hemskheterna men jag funderar på att stanna här på la digue för att slippa ta båten igen….

20131227-162613.jpg

När vi kommit i land blev vi ännu en gång upphämtade med bil och körda till vårt hotell. Där hängde vi lite men för att inte somna ståendes begav vi oss ut på äventyr. Vi hade som quest att utforska området, leta rätt på en supermarket, hitta stranden och testa hur lång tid det tar att gå till ”centrum” och medan vi höll på med detta tog vi oss också ett skönt dopp. Åh vad jag har saknat känslan av att tumla runt i vatten!

På väg till vattnet hittade Tomas ”en liten pool” som, enligt honom, passar honom perfekt som badplats den kommande veckan.

20131227-162952.jpg

Ja jag vet inte vad jag tycker om det men är Tomas nöjd är jag nöjd.

Och såhär söta är vi tillsammans (om någon missat det)

20131227-163004.jpg

Medan Tomas plaskar i pölen kommer ni finna mig här, i haaaaavet! Med hela härligheten för mig själv eventuellt för fölk verkar inte bada här?

20131227-163013.jpg

Ja det är pretty much vår dag hittills. Nu sitter vi och väntar på middagsbufféen som ingår. Vi är lite snåla (hallå jag är student) och tänker försöka oss på den hela denna vecka, eftersom den ju ingår. Hoppas bara att inte allt är kött för då är detta en endast kolhydratskost-semester för mig. Kommer att ankomma till Sverige i form av en pomfritt och med skörbjugg.

Äh något veggo ska det väl förhoppningsvis finnas, även om de inte alls verkar förstå vegetarianism som idé här. Men den som lever får se! Hoppas ni har det bra i Sverige!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *