Hej och hå och tjoff så var dag 24 över. Poff ba. Vi började med en liten frukost hemma i vårt kök. Jag fortsätter med min chiapudding och frukt och känner mig härlig, Tomas äter vanlig yoghurt. Han är uppenbarligen inte lika ball som jag….eller hipstrig. Däremot har ju han skägget OCH tatueringen som väger upp. Så ja summan av kardemumman är väl att han är mer ball och hiipp hippster och jag är mer ohippig.

Efter den intagna frukken gick vi ut på ztan. Och för första gången var det lite kallt ute! Jag hade jeans och Tomas hade också långbyxor. Skönt, men också lite sorgligt. Det kändes på doften att sommaren har ett slut. Alla slags förändringar är svåra för mig. Ute på stan drog vi runt lite och spanade på artists and fleas och bara var. Och så efter ett tag gick vi till matmarknaden för att äta en second breakfast, eller lunch eller vad det nu var. Vi gjorde en favorit i repris och åt grilled cheese med karamelliserad lök.En annan var ju ball i kön..ball och bister.

IMG_5062.JPG
IMG_4987.JPG

IMG_5063.JPG

Det var så otroligt fettigt gottigt. När vi hade ätit klart och njutit lite av parkvädret bestämde vi oss för att gå och titta när båten till goveners island gick, eftersom vi fått tips av vår hyresvärd att åka dit. Jag var så HIMLA pepp på att åka dit, men så fick vi veta att det tog 45 minuter och när jag spanade på båtarna som gick på vattnet såg det mycket vajigt ut. Jag har ju en tendens (läs värsta skräck i livet vilket kanske psykologiskt påverkar till det) att bli sjösjuk. Efter en konversation med mig själv beslutade jag mig för att det inte skulle vara värt en eventuell sjösjuka. Men var ledsen ändå :'(

IMG_5065.JPG

Alltid vill jag både ha och äta kakan alltså. Vad kan mitt problem vara någon som vet? Ständig fomo.

Istället för att åka till guvernörsön svalde jag min besvikenhet över mitt klena sinne och så åkte jag och Tomas till queens och gjorde ett andra försök på museum of the moving image. Och idag var det öppet! Tjoho! Där inne fanns det en hel massa utställningar och balla saker om film.
IMG_5015.JPG

Här poserar Tomas med dåtidens stumfilmsstjärnor. Där passar han bra stjärnisen <3

IMG_4990.JPG

Tomas favoritsektion var naturligtvis avdelningen med filmmerch där det fanns en massa Star Wars-grejer.

IMG_4997.JPG

Däremot var han inte alls så himla impad, utan stod och pekade på massa olika gubbar som hade fel vapen och andra tillbehör. Hohoho. Han stod där och kluckade för sig själv för deras uppenbara missar.

IMG_5004.JPG

Och ba ”Oh no you didn’t…..”

IMG_5006.JPG

Däremot hittade han det äkta riktiga Chewbaccahuvudet som användes i filminspelningarna av star wars. Det tyckte han var ball det.

IMG_4994.JPG

Jag stod och briljerade med mina kunskaper om olika gubbars namn. Däremot har jag lagt av mig lite på senaste med kunskapen och glömt, får ta och fräscha upp kunskaperna med någon liten egenkomponerad kurs. Star wars figures names 7,5 poäng på halvfart och kvällstid?

IMG_5070.JPG

När vi hade klarat av star wars-sektionen kom vi till star trek-sektionen och Tomas kunde inte hålla inne sin åsikt om detta.IMG_5008.JPG

Förutom en massa star wars-grejer fanns det massa andra kuliga saker, som gammal flipkortsfilm, egen filmverkstad, animeringsstudio, ljudeffektsstudio, speakerstudio, en komöntrad typ vattensoffa (tänk alltså vattensäng fast soffa) osv.

IMG_5066.JPG

IMG_5010.JPG

 

IMG_5072.JPG

 

IMG_5074.JPG

 

IMG_5073.JPG

Det fanns också en sektion som handlade om smink och sådant, och här kollade jag lite halvintresserat på sminket som användes i sex and the city 2, Tomas sa ”ska jag fota dig här nu” och jag ba ”bitch please” och gled vidare över golvet. SÅ GJORDE HAN DET ÄNDÅ?!?

IMG_5069.JPG

När vi hade sett allt som fanns att se så gick vi till shoppen och köpte en liten flipbok med oss som huvudpersoner. Så himla mysigt minne tycker jag.

IMG_5028.JPG

Museet får fyra av fem toasters. Det var interaktivt och härligt, men det hade enligt mig kunnat vara ÄNNU mer för det tog slut lite snabbt. Men värt. Det fanns studentrabatt också.

IMG_5014-0.JPG

När vi kollat klartt på museet gick vi tillbaka mot tunnelbanan, men tog ett litet pitstop inne på frälsningsarmén innan för att kolla om det kommit in något nytt och kul. Jag hittade en byxdress i silke som inte alls var ny, men kanske rätt kul. Inte ens tretton dollars kändes ändå värt så jag slog till.

IMG_5039.JPG

Här är den på. Powerkostymen

IMG_5047.JPG

……….ehehheheeeeee. Kommer aldrig någonsin benämna något med ”powerkostymen”. Men köpet var mest för jackan, och jag ska operera ut axelvaddarna ur den också. Ändå bra köp tycker jag!

Efter detta mellanlandade vi hemma lite för att ladda om och fixa till våra svettiga armhålor lite. För på kvällen var det nämligen dags för middag på La Esquina och en dejt med en bloggläsare!!! Hur ballt som helst. En som heter Jasmine mejlade oss i förra veckan och så bestämde vi oss för att ta en middag tillsammans.

Såhär mysigt är det på innergården på La Esquina i willamsburg.

IMG_5082.JPG

Det var en himla trevlig kväll med tacos och margaritas och öl och majskolv och snicksnack. Tomas beställde in jalapeños med någon fyllning och tänkte inte att de skulle vara så starka…..ehh det hade han INTE rätt i. Det brann i hans mun, enligt säkra källor.

IMG_5078.JPG

IMG_5080.JPG

IMG_5071.JPG

IMG_5060.JPG

När vi hade ätit klart efter några timmar gick vi mot DuMont burger för att ta oss en efterrättsmilkshake. Tomas tog salted caramel, jag tog brownie och Jasmine tog någon himla spexig med bacon, och kom med omdömet att ”bacon passar till allt”. Japp nu vet ni det med.

IMG_5077.JPG

IMG_5076.JPG

Tänk att denna lilla plattform gjorde så att vi fick vidga våra vyer och träffa en sådan härlig människa som Jasmine. Bananas. Och så himla kul! Älskar bloggen pga detta för det är så fint att kunna ta och ge och få utbyte.

Och sedan när vi gick hem så fick vi uppleva något som vi hittills skrutit om att vi inte alls sett eller hört hittills i nevvis och varit så HIMLA glada för att vi sluppit. EN KACKERLACKA!!! Den sprang runt på gatan framför våra fötter och jag tyckte i min panik att den näst intill var så pass nära att den var PÅ mig.UUUUUUHHHHHHHHHH äcklet i detta. Ryser nu bara jag tänker på det.

IMG_5052.JPG

Sprang hem fortast möjligt och stängde dörren snabbt om oss. Hoppas att detta var det enda vi behöver uppleva av detta vedervärdiga lilla äckelpäckelkryp under den knappa vecka vi har kvar.

Nu ska vi sova och efter flera struliga nätter med mardrömmar och svårt att somna hoppas jag att jag kan somna in som ett litet omhuldat barn och sova djupt hela natten igenom. Hejsvejs och godnatt finisar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *