Okej nu har vi landat i lägenheten för kvällen efter dag 27, men jag ska försöka sammanfatta dag 26 lite mer än de korta punkterna i förra inlägget. Och så kommer Tomas skriva om dag 27 sedan. Är ni med yao? In the club yao.

Dag 26 började med att jag låg och stensov med anledning av ännu en tjorvig natt (känns som att detta blivit något slags hang-up i mig för nu är detta tjorv något som händer varje natt här, utan riktig anledning?). Tomas däremot han inledde dagen med att vara ute och springa.

..liten inlagd paus för er att dra efter andan andäktigt…

Mm ballt och svettigt var det, nog. Vad vet jag om det egentligen. Nä inget för jag låg och snufsade i sängen.

IMG_5224.JPG

När t-tutt joggat fram och tillbaka över bron kom han hem igen och vi gav oss ut i världen efter lite fixande hemma. Det känns som att våra dagar är rätt lika varandra, och dessa blogginlägg blir således också rätt lika varandra. Ber om ”ursäkt” för det men så äre. I alla fall. Vi hade ingen större plan med dagen men gick till bedford och 7:e och köpte lite förstärkande frukost och kaffe på Konditori.

IMG_5133.JPG

I sann ledighetsanda åt vi detta långsamt och satt och hängde lite för länge, med näsan i våra mobiler pga tillgängligt wi-fi. Sedan när vi kände ”nu måste denna dag bli av-känslan” så spatserade vi ut i Williamsburg och gick gatorna upp och ner och småkikade i olika små affärer. På en av vägarna var asfalten alldeles smält och jag som alltid velat göra mitt fotavtryck (eller ansiktsuttryck….) i asfalt sådär så att det alltid finns kvar blev helt till mig och trampade runt där tills hela undersidan av mina skor var kletiga.

IMG_5129.JPG

IMG_5128.JPG

Lady and Lufsen 2.0

När vi hade gått runt ännu lite mer och inte köpt något alls så bestämde vi oss för att köpa lite lunchmacka och sätta oss i en av parkerna här i burgen.

IMG_5144.JPG

IMG_5221.JPG

Mackan var asgod! Aubergine och ost, ja det låter ju inte så speciellt men guuueee va god den var!!

IMG_5147.JPG

I parken låg jag på min lilla riviga handduk och läste ivrigt i min spännande bok. Jag plöjer just nu Divergent och biter på knogarna av spänning. Älskar ungdomsböcker 4-life!!

IMG_5220.JPG

När tiden var mogen gick vi tillbaka till vår lägga och bytte om och ordnade oss inför vår seneftermiddagsaktivitet: rundtur på Brooklyn brewery som vi fick i bröllopspresent av en kompis. Så quligt! Vi var i vanlig ordning i god tid och satte oss och väntade med våra balla stämplar som visade att vi var värdiga.

IMG_5225.JPG

IMG_5223.JPG

IMG_5227.JPG

När turen startade så var det inte riktigt en tur såsom jag hade föreställt mig. Jag såg framför mig en timmeslång promenad mellan olika maskiner. Istället var det en historisk genomgång och en ölgenomgång med tillhörande provsmakning. Detta skedde också med möjlighet till att sitta. SÅ himla mycket bättre än en långprommis mellan maskiner!!

IMG_5226.JPG

IMG_5228.JPG

IMG_5239.JPG

IMG_5236.JPG

IMG_5235.JPG

IMG_5240.JPG

IMG_5242.JPG

IMG_5237.JPG

IMG_5152.JPG

IMG_5244.JPG

När vi hade lyssnat klart på ölkonnässörerna och smakat fyra olika sorters öl med allt vad det innebär (lukta, spana, sila mellan tänderna osv) så gick vi en liten liten tur in i bryggeriet. Där inne var det dock asvarmt och hög volym så jag stod längst bak och hörde inget alls. Men Tomas stod längst fram och skrattade med guiden med sina uppmärksamma ögon. Gullisen!

IMG_5241.JPG

IMG_5154.JPG

Efter denna lilla tur fick vi hänga kvar lite på bryggeriet och köpa billig öl. Det gjorde vi, och när vi hängde kvar där började vi prata med två andra svenska par som vi sedan slog följde med till en närliggande whiskeybar. Kul med lite sällskap och nya samtal. På whiskeybaren hittade vi ett skotskt par som vi sällskapade med också. Här är hela gänget

IMG_5233.JPG

Ja och där stannade vi resten av kvällen. Vi åt en asstark pizza, drack lite mer öl, shottade fireball, spelade skjutaspel, hejade på andra som spelade något slags bollspel, pratade runt med amerikaner, dansade där det egentligen inte alls fanns ett dansgolv och ja såndär som en utekväll brukar innehålla.

IMG_5230.JPG

IMG_5232.JPG

IMG_5234.JPG

IMG_5170.JPG

IMG_5231.JPG

IMG_5245.JPG

Någon gång efter tolv gick vi hem, men eftersom vårt öldrickande inleddes klockan fem var det alldeles lagom att vandra hemåt då. Även om amerikanerna tittade på oss som att vi var helt tappade bakom en vagn. Gå hem??? Nu????

Men som sagt. Skönt som tusan var det att snöra av sig de svettiga skorna och drösa ner i sängen. Tyvärr väntade ännu en natt med lite tjorv för mig. Men ändå helt okej sömn fick jag. Ja, men det var en kulig dag speciellt den senare delen av den där det var lite mer happening. Tack för presenten Niklas och joppeli joppeli. Och vet ni vad nu är vår resa verkligen snart till ända. Galet. Och skönt. Och tråkigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *