Hej hallå hello hola bonjour. Idag har vår tillvaro varit tillbaka i det normala, alltså att jag och Tomas hängt tillsammans. Och det har varit vår artonde dag här i njuvis och den enda planen vi hade för dagen var att äta, brunch och sedan middag.

Vår dag startade med ett segt uppvaknande för mig pga min eviga jävla trötthet. Vafan på den alltså. Jaja. Vi gick hemifrån rätt kvickt i alla fall för vår plan var att äta brunch på ett ställe jag inte kommer ihåg namnet på. Så vi snörde på oss skorna, satte på oss keporna och gav oss ut över williamsburgbron (ja mamma det är bonnakepsen som är på….:):):)).

IMG_4687.JPG

IMG_4597.JPG

När vi hade hittat till det uppenbarligen omåttligt populära brunchstället var det 2,5 timmars kö för ett bord………..eeehhh fat chance sa ashungriga vi och gick därifrån och bestämde oss för att äntra första bästa andra ställe som såg bra ut. Det råkade bli Shillers, igen. Woops. Jaja whatever works och sådär. Jag åt eggs norwegian igen, och Tomas ägg och bacon och sånt där.

IMG_4607.JPG

IMG_4604.JPG

IMG_4611.JPG

IMG_4605.JPG

Efter att vi ätit långsamt och suttit och läst lite tidning och sörplat på en kaffe (vilken helvetisk kliché va…) promenerade vi mot tunnelbanan som tog oss till central park där vi bestämt oss för att relalalalaxa mellan maten och maten.

IMG_4684.JPG

IMG_4614.JPG

IMG_4686.JPG

IMG_4617-0.JPG

Så himla skönt att ligga där och lyssna på fågglar och läsa en spennande bok och höra Tomas småslumra lite. När tiden började dra ihop sig för utfodring drog vi upp oss från det sköna gräset och åkte mot umami Burger där vi bestämt att vi skulle äta middag. Det ligger typ på andra sidan Manhattan från ”vårt” håll: Chelsea (?). På vägen genom parken fotade vi lite snykka bilder i de fina omgivningarna i parken. Ville också ”toka till” det lite. Därav den tredje bilden……………..tokatok…………ehehee

IMG_4685.JPG

IMG_4628.JPG

IMG_4683.JPG

IMG_4633.JPG

Mm ja nä jag har ju uppenbarligen tappat det där med tokandet…

Efter att vi fotat lite där hamnade vi i strawbeery Fields och tappade bort oss lite och var inne där i strawberry Fields forever

IMG_4636.JPG

IMG_4634.JPG

Eheheheeee…….

…….? Fattar ni toket här då?

Innan vi kom fram till umami drog vi oss till Chelsea market som låg i närheten och spanade lite där. Där var det mycket hippt och snykkt. Däribland vi….

IMG_4645.JPG

IMG_4652.JPG

IMG_4646.JPG

IMG_4656-0.JPG

Däremot hittade vi inget där. Eller nä låt mig autocorrecta mig själv. Jag var inne på antropologi (alltså KAN inte fatta vilken engelsk stavning detta ord ska ha? Är alldeles för trött) och där fanns det SÅ HELVETISKT mycket fint!!!! Dock dyrt, så det blev inget köp alls. Istället tog vi våra små ben mot umami.

IMG_4661.JPG

Vi fick ett bord på en gång och spanade in menyerna. Jag blev så jävla störd på att det fanns en ”manlig” burgare. Ville ställa mig upp och fräsa och orera högt om i vilken ingrediens denna burgare blev så otroligt manlig, var köttet i den kanske malt av en riktig karlakarl?!?!???!??!?!!!!??!!?!???

IMG_4663.JPG

Blä. Beställde i alla fall en portabelloburgare med ost och andra grejjer på såsom karamelliserad lök och rostad tomat. Den var inte toppgod tyvärr, men helt okej. Det verkligt goda var pommesfrittesarna med tryffelost på?!?!?!? Alltsååååå!!!

bild 1 bild 2

Ville. Aldrig. Sluta. Äta. Men allt gott har ju en ände och så. Till slut tog ju pommesarna slut liksom. När vi ätit upp tackade vi för oss och gick mot tunnelbanan igen, men ett litet pitstop på ett urban outfitters där Tomas köpte en kattkeps och jag inget alls. Alltså är det bara jag eller är utbudet i sverige på urban bättre än här?!

När vi kom till williamsburgen gick vi till frozen yoghurt-stället och köpte oss varsin kopp med ”nyttig” glass toppat med en hel massa frukt och lite lite onyttigheter också som ex marshmallowsås. Mumma! Så lycklig för denna bowl of love.

bild 4

Och så gick vi ner till vattnet med våra göttekoppar och spanade ut över Manhattan och solnedgången och hade det njutigt värre. bild 5

bild 3aaa

Idag har mitt humör varit bra också, så himla skönt att det vänt och det där ledsna försvunnit. Jag vet ju att det kommer tillbaka, sådär som det gör med jämna skov. Men skönt att för nu kunna vara levnadsglad och sockerdrickeskrattig i magen. Sov gott gullefjunisar. Imorgon är en ny dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *