Alltså sån jävla rövighet som händer med min mobil just nu. GGAGAGGAAAHHHHHRRRGGGG. Blir toky. Nu kan jag inte ladda upp någon endaste bild i blogginlägg i wordpress-appen från den. Och jag kan ju inte göra något alls åt det förrän jag säkerhetskopierat min mobbis så att jag inte riskerar att förlora något, och det är ju bara mitt eget fel såklart men det för mig ju ännu mer suris. På mig själv. Hatar ju också teknik och vill bara köpa en ny mobil för att slippa detta bajz. Så istället för att lägga upp bilderna i ett inlägg har jag mejlat dem till mig själv, och öppnat dem i datorn och laddat upp dem därifrån MEN DÅ BLIR ALLA VÄNDA ÅT FEEEEL HÅÅÅÅÅÅLLLLLLL och varje bild tar mellan 30 sekunder till 1 minut att vända rätt och ladda in. Toktoktoktoktoktokkkkkkkk!

Så, skönt att få ut det någon stans i alla fall.

Okej. Idag har vi alltså haft vår sista sightseeingdag, för idag var sista dagen vi kunde åka runt med de här hop on-hop off bussarna. SÅ efter att vi sovit länge pga sen kväll och svårt att somna så drog vi oss ut från lägenheten och mot Manhattan för att åka på en uptown-tour, men med ett pitstop på egg här i Williamsburg för att äta lite frukost.

bild 1

Tomas drack kaffe och förberedde sig på att bli speedad och kollrig. Jag vet inte riktigt om det hände någonsin? Jag märkte inte av det i alla fallers. Gulli var han i alla fall. Gillar också när nagellacket blivit sådär avskavt, ser så himla råckanråll ut. bild 2

Tomas åt omelett, potatiskaka, tomatröra och honungskanderad bacon och drack apelsinjuice. Jag åt någon slags potatisplätt med fyllning och skramblade ägg och drack mycket kaffe för att komma back on track efter lite halvdålig sömn.bild 3 bild 4

bild 1

Efter att vi ätit upp och betalat och allt sånt där formellt åkte vi tunnelbanan in till Manhattan och begav oss till stället där bussen skulle gå ifrån. Jag köpte lite färdkost aka godis medan vi väntade på att den skulle avgå, och så språkade vi lite med han som stod där och skulle släppa ombord oss på bussen. Han hade väldiga problem med att förstå vart vi egentligen kom från. Switzerland? Swedland? Ja inte så himla märkligt såklart eftersom vi är ett så himla litet land som typ är helt oviktigt för en i usat.

Japp sedan klättrade vi upp på bussen och hittade bra platser och kopplade in hörlurarna och bara gick med the flow. Eller, satt med the flow. Alltså on the bus. Ja vi satt helt enkelt ner och spanade på världen och lyssnade på vår guide som berättade mycket gåtor och jag förstod cirka nästan inget alls av vad han sa. Tihi. Orkar inte att jag är så dålig på engelska.

bild 2 bild 3

bild 5

bild 2

Efter ett tag kom jag på att jag kunde slå över på en annan kanal och höra en annan redan förinspelad och mycket formell röst som berättade om amerikatt. Mycket bättre för mig så den andra halvan av turen gav mig mycket mer rent informationsmässigt. Dock drog den formella rösten inga gåtor :,(

Under denna lilla sightseeingtur frös vi för första gången sedan vi kom hit till nevvis. Skirv in detta i era små dagböcker barn. Det var en sjukt ovan känsla? Har typ inte frusit på två månader? Det var därför för första gången en ren njutning att komma ner i tunnelbanan och känna den varma pissdoftande luften pusta mot en.

bild 4

Vi avslutade dagen med att äta middag på Rubriosa pizza, som vi hört ska ha himmelens god pizza. Vi hade inte bokat bord, men fick sitta vid baren och det funkade hur bra som helst det. Vi beställde in en ruccolapizza med parmesan, svampisar, tomatsås, lök och balsamico på. DET VAR SÅ GÖÖÖTTTTT.

bild 5

Och den var så sjukt stor!!! Vi köpte en stor (det gick att välja på två storlekar) och tänkte att den kunde vara tänkt för två personer, men det var en omöjlighet för oss två att lyckas äta upp den.

bild 2 bild 3

Vi fick med oss cirka halva pizzan i en doggybag som vi tog med oss på vår promenad hem. bild 4

Eftersom vi suttit cirka hela dagen så bestämde vi oss för att ta en prommis hela vägen hem, så vi gick över en bit av manhattan och över williamsburgsbron och sedan lite till vänster och så var vi hemma. Med pizzan i säkert behåll.

 

bild 5 bild 2

Den ligger nu i vår kyl och inväntar morgondagen då vi ska äta den till middag. Vilka economistor vi är va?!?

Och angående de här sightseeingturerna, om det är någon av er som ska till nevvis och känner att den vill få en liten överblick över hoods och hur staden hänger ihop rekommenderar jag att ta en sån här bussfärd. Går en överallt blir fötternas värk överhängande och de höga husen försvinner lite, i alla fall för mig som tittar mycket ner i marken. Men med en bussfärd kan en bara luta sig tillbaka och SE. Och kolla in lite guldkorn dit en kanske känner att en vill ta sig sedan.

Nu ska jag dricka mjölk och dumstirra på instagram lite och kanske duscha innan jag sover. Imorgon ska jag ha en spanardag på diverse shoppingsaker för att få lite koll på saker jag kanske vill inhandla sedan och Tomas ska köa för att få biljetter till King Lear i central park. Sov gott och sådära

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *