DET ÄR TILLBAKA! Dagens frukostinlägg tjoho. Tystnaden här igår beror alltså inte på att jag är på sjukhus igen eller så, det beror bara på att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. Det känns lite märkligt att köra på som vanligt med veckoinlägg om graviditeten och funderingar om nappflaskor när jag varit, och är, så himla rädd. Så det blev en liten paus. Men the show kan go on har jag kommit fram till nu. Jag vill ju inte gå runt och vara rädd hela hela hela tiden för att jag ska jinxa något (??), oavsett hur jag känner kommer ju saker hända så som de händer.

Så. Dagens frukost idag består av detta:

Tomas skulle gå och handla när jag kommit hem från sjukhuset och skrattade SÅ mycket när min beställning från affären var: filmjölk, russin och cornflakes = precis det jag ätit till frukost på sjukhuset. Det är verkligen inget jag vanligtvis äter eller känner sug efter men tydligen fick jag blodad tand på sjukan. I denna filtallrik är det också sprinklat lite socker, chiafrön och psylliumfröskal. Detta ackompanjeras av två mackor med honung och ost på, och ett glas med äppeljuice. Inget storslaget men gott nog för denna mage denna måndag.

Inatt har jag sovit jättedåligt halva natten och helt okej halva natten. Den första halvan var dålig på grund av ett halvgenomtänkt beslut att iklä mig denna outfit innan jag la mig.

Tomas sa att det såg ut som att jag skulle vara med på ett roller derby, men anledningen bakom outfitten (inte pyjamasen då den brukar jag sova i) är att mina ben börjar kännas väldigt svullna = stödstrumpor, och mina underarmar gör sinnessjukt ont då och då = handledsskydden. Jag har fått det här onda i handlederna de senaste dagarna och igår kväll var det extremt, jag googlade runt och hittade att det kan vara karpaltunnelsyndrom och att stödskenor på händerna kan hjälpa. Och visst tyckte jag att de hjälpte till en början, men till saken hör att de är köpta när jag var ca 15 år och inte hade svullna vuxenhänder och de var lite trånga redan när de köptes in. Så mitt i natten vaknade jag och hela mina händer kändes helt avdomnade för att skydden satt så hårt åt och när jag tog av dem så sved det jättemycket mellan tummen och pekfingret där de satt åt mest, och detta svidande och onda försvann inte på jättelänge. Så ska jag ha skenor igen ska de vara mer anpassade efter min storlek. Då tror jag att det kan vara bra.

Stödstrumporna är nog superbra, men eftersom jag just nu är som ett litet element så blir alla saker som gör mig ännu mer varm jobbiga. Men eftersom strumporna sitter åt så extremt mycket orkade jag inte ta av dem inatt så de har bara utgjort ett störande varmt och åtsittande moment. Men efter att stödskenorna åkte av så var det ändå hanterbart och efter klockan tre någon gång så sov jag ändå väldigt skönt! Toppen som uppladdning inför denna måndag då jag ska företa mig så mycket som att tvätta håret (!!!) och färglägga i min målarbok…busy times busy times….

6 comments on “Dagen frukost (och nattens outfit)”

  1. Nu kanske du har fått stödstrumpor ordinerat av din barnmorska eller läkare, men i normala fall så ska du inte sova med dem! Inte bra, sätt på de direkt på morgonen och ta av vid sänggående är vad jag lärde mig som vårdbiträde, även min mamma som är barnmorska brukar säga det. Så dubbelkolla gärna! 🙂

  2. Hihi. Ja. Inga stödstrumpor på natten men gärna på dagen. Å vilken skit att du fått ont i handlederna också. Min syster fick också kapraltunnelsyndrom när hon var gravid.

  3. Jag låg också på sjukan som gravid. När jag kom hem ville jag ha samma frukost som jag åt där. Äppeljuice, ostsmörgåsar och jordgubbsyoghurt. Något jag aldrig äter till frukost vanligtvis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *