Jahapp så var det måndag igen. Helgen går så himla snabbt jämfört med mina vardagar. Det är väl antagligen för att Tomas är hemma och det är mindre ensamt då, och tiden går då snabbare. Helgen har inte varit superhändelsespäckad i vanlig ordning för mig, men jag har klämt in en semmelfika, lite kompishäng här hemma, jag har klättrat flera steg i blossom blast, tittat på när diskmaskinen installerats (!!!), inte tagit ett steg utanför lägenheten, lagat middag en gång, yogat tre gånger, klippt katternas klor, tittat på den freakshow som pågår i min mage….ja vanliga saker sådär.

Nu är helgen tyvärr över och jag är tillbaka i min veckolunk, som består i att sova till cirka nio, ligga kvar i sängen och scrolla på telefonen och lyssna på podcast någon halvtimma eller mer, masa mig upp och göra frukost, sätta mig i soffan och titta lite på tv…och sen vet bara gudarna vad jag egentligen sysselsätter mig med tills Tomas kommer hem. Till frukost idag har jag tema beigegul. Chiapudding med varma äpplen och kokos, lemonad, en rostis med marmelad på och mina två morgonpiller.

Det vänstra pillret är vitaminpiller och det högra är något slags antibiotika som heter furadantin för min urinvägsinfektion. Det är ett mycket spexigare piller än vad en kan tro av dess alldagliga yttre, det gör nämligen att ens urin blir tyo neongulgrönt. Det är otroligt spännande toalettbesök nuförtiden!

Idag är jag en glad själ för inatt har jag nämligen sovit SUPERBRA!!!! Det är roligt hur mina gränser för hur en god natts sömn är har förflyttats, i en vanlig natt i Yrsas liv så skulle detta inte klassats som en bra natt men nu i preggoyrsas liv var den underbar. Jag vaknade bara tre-fyra gånger av en full urinblåsa eller en Leia som gärna ville ha uppmärksamhet och mat och jag hade knappt ont i ryggen! Lite stel och ond ibland men inte alls i klass med mitt vanliga när jag vaknar upp varje gång jag ska vända mig av att jag vill skrika och gråta för att det gör ont. Jag hoppas att det har att göra med mitt lilla berg jag byggde upp, så att historien kan upprepa sig inatt igen och alla kommande nätter i framtiden.

Berget består av min gravidkudde (som Leia älskar, hon kryper upp mot kanten och sover vid den typ varje dag och varje natt trycker hon ner sin lilla kropp mellan mig och kudden) och tre kuddar. Det blir lite sittande feeling på sovningen men hellre det än ont. Snälle goda gudar och heliga andar och statsministern och slumpen och annat som bestämmer i världen låt mig sova bra i fortsättningen också. Det var en sådan befrielse att vakna upp och känna livet i sig och inte döden i ryggen.

(ja det är ett kvarglömt chiafrö där på min tunga)

Happy måndag alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *