Tro det eller ej, men vi var faktiskt i New York även de sista dagarna som vi inte skrivit om ännu, men det föll liksom bort pga vi blev skimmade och lite less.

Så här kommer en snabbsammanfattning på vad vi gjorde:

Den näst sista hela dagen vi hade tog vi båten över till Manhattan från Williamsburg.

IMG_5339.JPG

IMG_5358.JPG

Yrsa var lite rädd att må illa, men det funkade finfint.

IMG_5353.JPG

IMG_5341.JPG

Vårt mål var Chinatown, men när vi väl var där fick jag någon slags panik för jag kände mig lurad bara jag tittade in i en butik där en t-shirt kostade en dollar och tre kepsar kostade tio.

IMG_5362.JPG

När Yrsa inte orkade med min panik längre tog vi oss, efter lite shopping, istället vidare till Central Park. Där kände jag mig bara lugn.

IMG_5367.JPG

Sen vet jag att vi träffade Cissi på Le Parker Meridien och åt burgare på the Burger Joint, men jag har tydligen inga bilder på det. Kvällen avslutades på en takterrass innan vi tog tunnelbanan hem igen.

Den här kvällen upptäckte jag även att det hade gått åt mycket mer pengar än vår planerade dagsbudget. Närmare bestämt dubbelt så mycket. jag frågade Yrsa vad fan hon sysslat med och hon tittade på mig som en fågelholk. Vi började ana att vi blivit skimmade, men eftersom vi inte kunde se vad som hade köpts tänkte vi att det också kunde vara så att en restaurang drog pengar mycket senare än vi varit där, så efter kontakt med banken beslutades det att vi skulle avvakta lite.

Nästa morgon var det dags för vår allra sista hela dag i New York. Vi tyckte att det bästa skulle vara att få gå på Williamsburg bridge en sista gång, så det gjorde vi. Men inte innan Yrsa hittat ett sätt att svalka sig på så klart.

IMG_5400.JPG

Vi gick tillbaka till Clinton Street Baking Company och beställde typ det onyttigaste vi kunde hitta. Där inne var det kyligt.

IMG_5406.JPG

IMG_5408.JPG

IMG_5409.JPG

Alltså kolla på det här. Maple butter. Fett och socker!

bild 1

Och ja, Yrsa shottade det på riktigt. Inte hela, men en smutt.

bild 2 bild 3

Mot slutet av frukosten mådde hon inte lika bra.

bild 4

Vi hade planerat att göra en massa bra av dagen, men när vi slank in lite snabbt på Schiller’s för en dricka och internet kunde vi plötsligt se vad som köpts på vårt kort. Helt plötsligt var vi tvungna att spärra kort och ha oss (med hjälp av min far som fanns i Sverige och kunde ringa banken gratis). Vi planerade om lite,åkte hem till läggan och packade (och tog en arg bild) och gick sedan ut och åt på en mysig restaurang i Williamsburg.

bild 5

Till efterrätt blev det froyo från vårt favoritställe.

bild 2

Eftersom vi hade fått fram vilken gata det första tjuvköpet var gjort på tog vi våra skålar med froyo och började promenera gatan fram. På tjuvjakt liksom. Vår promenad slutade här där vi tänkte att det eventuellt kunde skett ( vilket det inte alls hade, visade det sig sedan).

bild 3

Som allra sista sak gick vi ner till vattnet igen där vi började vår tid i Williamsburg. Det var en fin avslutning tyckte jag.

bild 1

Vår allra allra sista dag har jag noll bilder från. Men jag vill minnas att vi vaknade, åt frukost på Egg igen och gick och köpte donuts till familjen vi hade hyrt av från ett ställe de sagt hade jättegoda donuts. Sedan tog vi tåget till flygplatsen och nu har vi snart varit hemma i tre veckor!

Vilken jävla resa hörni, och nu längtar jag tillbaka igen.

2 comments on “De där sista dagarna”

  1. Men hur löste det sig med kortet? Blev ni av med mycket pengar? 🙁 kom ni på vilka det var? Jättetrist 🙁 Men i övrigt verkar det som en fantastisk resa!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *