”Från regissören av 48 Timmar & The Warriors” står det på omslaget till denna 80-talsfilm och sånt gottis lockar alltid mitt öga. De Laglösa handlar om Jesse James gäng som härjade i Vilda Västern när det begav sig. Jag skulle inte vilja påstå att det är en actionfilm utan snarare en väldigt lågmäld historia om de brödrapar som ingick i hans gäng. Dessa bröder spelas dessutom av riktiga bröder, nämligen bröderna Carradine, Quaid, Keach och Guest. Ett festligt tilltag tycker jag!

Problemet för mig är dock just att filmen är så actionfattig. Jag växte upp med rock n roll-western som Young Guns och jag har verkligen inget emot ett bra drama, men är det western så vill jag ha coola revolvermän som rider fort och drar ännu fortare (sitt vapen alltså) och tyvärr tar det alldeles för lång tid innan De Laglösa kommer igång. När det väl händer händer det däremot ordentligt med en grymt bra eldstrid.

För mig kändes alltså De Laglösa en smula långtråkig. Jag har redan, någon vecka efter att jag såg den, glömt det mesta med filmen. Men å andra sidan kände jag likadant om Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford, en film som jag förstått de flesta tycker är magnifik, så gillade ni den är kanske den här något för er också.

Tack som fan till Studio S Entertainment för denna recensions-dvd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *