Härom dagen var jag på random klädkjedja och kollade på bikinis. Jag stod där och plockade lite och frågade sedan hur de var i storlekarna och hen i kassan proklamerade att de var heeeeelt normaaaaala i storlekarna. Precis så som man är. Precis helt normala. Jag tackade och tog emot för informationen och tog den storlek jag normaaaaalt har. Kom in i provrummet och satte på mig en bikini som var extreeeeeeemt petite.

Jag stod och speglade mig och såg en kropp som trängt in sig i något litet miniplutti där varken rumpa eller bröst fick plats. Jag tog av allt och kontrollerade prislapparna. Jo men det var ju ”min normala storlek”. På med alla kläder igen och ut och hämta nya storlekar och så in igen. Och efter lite mer provande kom jag ut med en bikini som typ passade. I storlek large. Jag gick tillbaka till bikinihyllan och kollade om det fanns bikinis i större storlekar än large men nej. Detta var alltså en största bikinin på den kedjan och de är ”helt normala” i storlekarna.

Jag har verkligen inga problem med vilken storlek det står på lappen i mina kläder. Passar de så passar de. Och jag vill inte på något sätt med detta säga att min kropp är ”normal” eller ”för smal” eller ”för tjock” eller ”lite knubbig” eller vad som helst, för det är ett jävla hittepå det här med att vi hela tiden ska matas med vad som anses okej och vad som inte anses okej.  Nej det som stör mig så otroligt är att den som handlar i den här butiken inte kan ha en kropp som är större än min kropp. Och de är helt normala i storlekarna, så om jag går upp fem kilo är jag plötsligt utanför denna norm. Jag är för stor för hur man som normal kvinna ska se ut och ha för storlek på sina kroppsdelar.

Överallt hela tiden matas vi med information om att vi inte duger som vi är, hur vi än ser ut utan vi borde göra si eller så för att nå en NORMAL kropp. MEN DET FINNS JU INTEEEEEE en normal kropp. Det är ett hittepå för att kontrollera och styra människor och få oss att aldrig någonsin känna oss nöjda med oss själva. Alla är olika och det är helt upp till var och en om hur en ser ut. Jag vill inte att det ska finna butiker som börjar på petite och slutar så snart inpå. Mindre storlekar är ASBRA för det finns ju kroppar som passar bra i de bikinisarna. Men när det sedan tar slut vid min kropp är ramen för hur en tillåts se ut för liten! Tycker jag i alla fall.Jag vill att det ska finnas större ramar att röra sig inom, mer område som är ”okej” och ”normalt”. Mer öppna sinnen om kroppen vi alla bär runt på som egentligen bara är en massa kött och hud och inte spelar någon roll.

Däremot blir ju detta också ett sätt att säga att jag i någon mån anser mig själv vara ”normal” och så hjälper jag till att spä på en syn av att detta normala ens finns. Åh så dubbelt detta att tala om storlekar och kroppar. Men det jag ville var mest att avreagera mig lite för att en av våra största klädbutiker med sina storlekar har bestämt att en inte får vara större än jag för att vara normal. Och det är ju tamejtusan sinnes. Sluta bestäm huruvida jag är helt normal eller inte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Denna lilla kropp alltså. Som är stark och funktionell. Som smälter mat och sover när den ska och klarar av att rida på stora hästar och dansa länge tills hela pannan är full av svettpärlor. Den extremt excellenta kroppen som kan röra sin hand så snabbt att jag inte ens uppfattar att jag tänker att jag ska göra det. Vilken sjuk sjuk sjuk konstruktion kroppen är och vad SJUKT att den funkar så himla otroligt underbart bra! Allt jag kan göra med denna hydda av kött, blod och organ! Det vill jag ha en bikini för. En bikini för en alldeles sjukt perfekt kropp som klara av att bära mig genom livet. 20140520-185822.jpg

(Okej inser att enda lösningen är att börja sy allt själv eftersom alla affärer bestämmer huruvida jag ”passar in” och ”är normal”)

7 comments on “Denna kropp”

  1. Har tänkt PRECIS samma sak när jag stått i diverse provrum och pressat mig ner i största storlekarna, att jag alltså är max för hur man ”ska” vara för att inte behöva hänga på de begränsade och ofta ganska trista plus-size avdelningarna? Har även många gånger varit med om att L eller till och med XL är för litet. Och då jag är liksom inte någon särskilt överviktig typ, har mest problem med en stor röv och breda höfter som resulterar i att byxor sitter bra runt benen men har en decimeter mellan knapp och hål i gylfen. Har mer än en gång varit skitledsen efter en runda på stan då de största jeansstorlekarna varit för små och man känt sig så jävla dömd. Som att själva affären är en mean girl som skrattar hånfullt åt tjockisen som inte kan klämma ner sig i största storleken. Hatar att jag känner så och hatar samhället som får mig att känna så.

    • Hear hear. Alltså det är helt värdo!! Värdo att affärer kan få oss att känna såhär. Och en värdo samhällssyn på normalitet och hur viktigt detta är och vad detta innebär. Blä.

  2. Precis! Normalt finns inte – jättetack, kram och pepp för att du bygger på & inspirerar till den goda insikten (du är en total babe btw)

  3. En klädaffär med kläder från minimini till megamega behövs ju verkligen! Att inte behöva handla på barnavdelning som vuxen för att små storlekar inte passar, eller att behöva smyga runt på en XL- avdelning för att påstått ”stora” storlekar inte passar. Vi kan starta en.

  4. Alltså EXAKT samma här! Har provat bikinas i största storlekar på en viss affär där du råkar jobba extra 😉 Och kommer för bövelen inte i storlek 42!! I alla andra affärer har jag storlek 36/38. I den här affären har jag alltså storlek 42 mest hela tiden. Jag är så himla inte en stor tjej men har rätt stora bröst. Det roliga är att mina bikinisar som jag har idag som fortfarande passar är två år gamla i storlek 38, från samma affär på den tiden då sådana som jag var en 36/38a i den affären och inte den största storleken de har. Bryr mig inte heller om vilken storlek jag har om det är en som sitter bra – men när jag är den som ska ha störst storlek i den affären är det något jävligt fel! Förstår ärligt talat inte vad som hänt.. Har hört något om att de försöker anpassa sig till europeiska storlekar som är mindre, men då måste man ju låta spannet gå ett steg högre isf. Inte bara putta upp folk i storlekarna utan att anpassa utbudet där efter. Så irri!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *