….gick sådär va?? Det är SÅ fullt upp hela dagarna nuförtiden på ett sätt jag inte fattade att det skulle bli. Alltså det går i ett, hela tiden. Kan också ha att göra med att vi inte har några direkta rutiner som sitter som vi kan luta oss tillbaka på. Dagarna kan se helt olika ut, utan att jg eller toMas gör något annorlunda eller nytt. Jag önskar att vi hade mer förutsägbarhet i dagarna. Då hade det varit lättare att hitta tid till andra saker, typ som att blogga. Nu känns det som ett enda långt mata, söva och mata igen och försöka söva igen. Märtan och lillen är inte superpeppade på det här med sömnen kan jag berätta för er. Det är DET TRÅKIGASTE SOM FINNS att somna helt uppenbart, så de kämpar mot de klippande ögonlocken. Och samtidigt som de kämpar för att vara vakna kämpar vi för att de ska sova, och gärna samtidigt och gärna utan skrik och gråt och gärna liggandes i sängen med napp och mysfilt, jag har nämligen drabbats hårt av insikten att jag om mindre än två månader ska ratta den här skutan själv om dagarna. Då skulle det vara fördelaktigt att kunna lägga barnen själv också. Gärna samtidigt. Annars kommer verkligen hela dagarna bara vara en enda lång ångestfylld sövning känns det som. Har ni några bra sömn- eller rutintips så kommentera gärna! 

Annars rullar dagarna på. Vi gör inte så himla mycket. Idag var det stora eventet att gå och köpa bröd, magdroppar och deoderant. Så himla spännande……..men resten av veckan bjuder på lite mer aktivitet. Imorgon ska det fikas med annan förälder, torsdag ska jag till fysioterapeut och spela in en pod och sen åka och rida, på fredag ska jag åka och träffa ett gäng andra tvillingföräldrar, på lördag träffa en kompis och på söndag fira min mammas fölsis. Veckan efter kommer få vara bara vila efter denna intensiva tid! Alltså SÅ mycket aktivitet!!! Blir trött bAara av att tänka på det. Så det är lila bra att jag försöker sova nu. Over and out. 

11 comments on “Det där med bloggningen…”

 1. Å jag som fick tips av er via instagram att lägga en snutte/filt över ögonen! Hon slappnar av på en gång och blir alldeles lugn! 🙂

  Men kanske är det just rutiner som behövs så de somnar lättare? De flesta barn älskar rutiner och det förutfattade även som små 🙂 sen har ni säkert rutiner utan att ni tänker på det, rutiner behöver ju inte vara klockslag. min unge somnar också snabbare om jag inte är i rummet eller ”bryr mig” jag kan lägga henne och dammsuga i samma rum så somnar hon.

  Övrigt som kan funka
  – När de är trötta, stryk över pannan ner mot ögonen (kolla Youtube)

  Eller så skiter ni i allt och vänta tills de inte kan vara vakna längre 😉

 2. Bebisar är ju olika, min bebis skulle aldrig somna om jag bara lade ner honom. Måste vara ett jäkla slit med två bebisar av typen närhetstörstande och sömnhatande, man får verkligen inte mycket andrum.

 3. Klurigt med sömn! Min lilla har aldrig somnat själv och det första året var hon inte så noga med att sova alls på dagen (om vi inte åkte bil typ). Hon har däremot sovit nästintill hela nätter från start (ammade i sömnen). Nu däremot sover hon minsann två timmar mitt på dagen bara sådär. Men det krävs att jag eller sambo lägger oss bredvid och bara är jättetråkiga och tysta. Går dock inte att lämna för då vaknar hon direkt..svårt med tips men det är nog bara att hänga med i vändningarna och ta det lite som det kommer. Kan ju förstå att det är dubbelt så frustrerande för er. Har ni testat ”kaninen som så gärna ville somna” på ljudbok? Den somnade vi väldigt gott till 🙂 Hur som helst, lycka till och så får en kanske lura i sig själv att de minsann sover hela dagarna vid tonåren 🙂

 4. Våra 7 månaders sover bara i vagnen under dagtid, och så har det varit sen dag ett (nåja). Har helt gett upp nattning i sängen, drar hellre in vagnen och kör framoch tillbaka i vardagsrummet. Det är bökigt och det är grusigt…. Men dom sover!

 5. Min unge har under hela sitt 1,5 år långa liv i stort sett enbart lyckats somna i vagnen eller bärselen på dagen. Innan vi bodde på bottenplan så fick jag släpa vagnen upp för trapporna flera gånger om dagen med sovande bebis. Nu Kan han stå ute o sova, typ det bästa som hänt mig.

 6. Mitt bästa tips är att lära dem att sova i vagnen. Motion på köpet för dig! Vet att man inte får så mycket gjort hemma om man inte kan ta in vagnen utan att de vaknar, men om de sover bra är de troligen gladare och nöjdare när de är vakna sedan.

 7. Heja alla med tvillingar! Får inget gjort heller med bara 1 bebis (och en 4 åring men hon fixar ju det mesta själv). Min bebis har iaf precis börjat kunna sova i vagnen istället för famn eller sele/sjal mkt skönt och behändigt så storasyster får lite lektid utan bebis i vägen:)

 8. Asså detta med sömn är ju så jävulskt knepigt… Jag blev tokig på att inte ha rutiner efter ett tag och vi gjorde till slut så att vi skrev ned exakt varenda matning (oavsett om det var amning eller en liten smakis) och varje sovstund +klockslag för allt. När vi gjort det i typ en vecka insåg vi att det typ fanns en slags rutin eller iallafall ett mönster, sen liksom jobbade vi för mer fasta tider längre färre sovstunder osv. Alltså typ höll Truls vaken ett tag så att han blev riktigt trött och sömnade snabbare och sov längre. Gjorde typ samma med att skriva ner och byta ut amning till mat när jag ville dra ner på amningen och börja med mat i större utsträckning. Jävlar vad långt det blev nu. Kändes iaf som att det blev lite mer ordning på vardagen av detta. Heja er, så mäktigt att ni rattar två! Vi hörs! Kram j

 9. Hej!

  Jag minns inte hur jag hittade in på er blogg men väldigt glad att jag hamnade där. Det var för ca 5 månader sen när jag själv blev tvillingmamma 🙂 Följer er båda på insta också och jisses så mycket inspiration, tröst och igenkänningshumor det varit/är. Underbart! TACK! Har tänkt skriva till er många gånger men inte blivit prioriterat pga twinsen.

  Jag håller också på att fundera på deras sömnvanor och vårt tillvägagångssätt. Om båda vaknar ungefär samtidigt på morgonen släcker jag dem under dagen i vagnen efter ungefär 1,5-2 h vaken tid. Då sover dem för det mesta i 45 min iaf. Är jag ute och går sover de oftast lite längre. Tyvärr har min ena pojk fått för sig att han inte vill bli sömnkörd fram och tillbaka utan hellre liksom slungad/vaggade i vagnskorgen bortkopplad från vagnen. Det är tungt men tänker att det är bra för mig med lite träning 🙂 Om en absolut inte vill komma till ro eller sover kort på promen är selen perfekt att ta till tycker jag! Kan absolut inte få dem att somna i sängen än iaf. Ser fram emot att höra om era framsteg framöver! Har också blivit hjälpt av snuttefilt på huvudet trixet 🙂 Tack igen för att ni delar med er!

 10. Har också tvillingar och räddningen för mig var dels att promenera…tror inte jag gått så mycket i hela mitt liv som första året med barnen. Vi köpte två billiga typ gungor för barnen som de älskade att sova i. Mina tjejer är rätt små så de där gungorna funkade över ett år. Vi hade rätt mycket rutiner redan från start, kan ha berott på att de kom ganska tidigt så vi var liksom tvungna, sen hängde det bara med. Nu är de två ,men äta och sova får de fortfarande göra synkat med varandra, dock är det frivilligt att sova middag (även om den gravida mamman hade önskat att de sov).

 11. Nu har jag bara två enlingar, och kan inte tänka mig hur det är med tvillingar. Ska ändå dela med mig av mitt bästa tips, som kommer från en vardag som väl är kämpig på ett annat sätt med treåring och halvåring: när det känns omöjligt, bara skit i att söva. Hoppa över vilorna. Ja, risken för övertrötthet i medföljande skrik/gråt är överhängande. Men det är inte farligt för dem, bara jobbigt för dig. Försök koppla bort det dåliga samvetet och när de knappt kan hålla ögonen öppna längre stoppar du ner dem i vagnen/bilen/sängen/whatever… Inte optimalt, jag vet, men precis som du skriver kan det eviga sövandet bli rejält ångestfyllt. Skit i det, ta en kopp kaffe fast de gnäller och tänk på att det är viktigt gör dem att du tar hand om dig själv också. Styrkekram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *