I söndags var Josefin här och julpysslade innan det var dags för julmys. Vår plan var att göra julstrumpor, julkulor i papper, något pyntigt att hänga i ett fönster och ett chokladkakshus. Resultatet av fyra timmars pysslande blev en julstrumpa och ett halvfäridigt chokladhus…hehhe ooops. Så kan det gå.

Julstrumpan var i alla fall väldigt enkel att göra, även om den tog sin lilla tid. Här ser ni min nästan färdiga strumpa. Den saknar fortfarande en ögla att hänga upp den i och så måste jag sy fast det vita tyget på baksidan.

DSC00624

zoom

Vi gjorde som så att vi tog vanligt filttyg som inhandlats på Panduro (finns säkert på alla olika hobbyaffärer runt om i landet). På dubbelvikt filttyg nålade vi fast en mall strumpmall som vi ritat ut på bakplåtspapper och så klippte vi till två stycken strumpor. Sen sydde vi med ihop de två sidorna med något stygn vi googlat upp. Detta var mycket lättare än jag trodde, men det tog lite tid.

När de två delarna satt ihop så var det dags att börja dekorera. Detta gjorde jag genom att klippa ut olika saker i filttyg och helt enkelt limma på med något allroundlim. Och den vita toppen sydde jag på avigsida mot avigsida med det röda tyget. Inte svårt men lite pilligt.

Ja och så var det klappat och klartt. Känns orimligt att det tog så lång tid att göra denna lilla strumpis men så var det. Jag hade också väääääldigt svårt att sluta med dekorationerna..alltså vääääldigt. Har en förmåga att overdo it rätt ofta..hehe. Och när strumpan var klar var det bara själva städningsbiten kvar……

DSC00626

Men jag får erkänna att stöket ligger kvar på köksbordet as we speak……….hehe.

2 comments on “DIY julstrumpa”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *