Alltså. När en studerar på lärarutbildningen ingår det i betyget att reflektera över sitt eget lärande. Det är alltså BETYGSGRUNDANDE att skriva om vad en kommit till för insikter, kommer ta med sig i sin verktygslåda osv. Det är också det som i denna kurs kan göra att en kan få högre betyg än C. HAHHAHHA?!??! Betyg för ordbajseri.

Jag är så otroligt omotiverad till detta (HUR många sådana texter har jag inte skrivit?!?) så jag googlade nyss ”reflektion över mitt lärande” för att få inspiration……………………………………….

 

Bild 2013-10-30 kl. 14.39 #2

 

gudHen giv mig styrka.

11 comments on “Dör omotiveringsdöden”

 1. Universitetsstudier är ju också ofta så abstrakta. Har haft samma uppgift och det är inte direkt att man kan rabbla upp en lista över saker man har lärt sig på rak arm.

 2. Ok här får du en dos pepp.Du kommer att bli en sketabra lärare! Känns jävligt fett att veta att mina framtida kids kan få en lärare som du!Puss påre!

 3. Ojojoj vad jag känner igen mig! Läser till lärare för grundskolans tidigare åldrar åk1-5(6) jag med 😉 sitter med C-uppsats och har precis skrivit in sista sådan ”pedagogiska utvärdering”av min utveckling som de så snyggt kallar det 😉 när blir du klar med din examen? 🙂

   • Same shit different Name! Januari är det äntligen dax!!!! Har dock funderat att läsa till några ämnen på Stockholms universitet (läser i Halmstad för tillfället) är lärarutbildningen bra där borta?

    • Alltså det är sp himla olika tycker jag, vissa kurser som matten var asbra men vissa andra som tyvärr denna har inte alls varit bra. Så det är kanske lite att köpa grisen i säcken…heh

 4. Kanske kan du på något sätt koppla reflektionen till kursmålen? Hur du har arbetat för att uppnå målen, vad du vet nu som du inte visste innan? Vad hade du för förhandsvisioner om kursen? Vad baserar du denna
  uppfattning på? Varför har du valt att studera XX? Vilka färdigheter inom ämnet/kursen/studierna hade du redan? Vilka har du nu? Vilka saknar du/bör du utveckla? Och så vidare.

  Lycka till, Yrsa!

 5. Hihi alltid så kul att kika in här och mötas av någon mer som kämpar med plugg-motivationen!! ”Jag ska bara kolla mobilen lite, ska bara gosa lite med katten, hmm är lite hungrig…” finns så många andra saker att göra men förstår inte varför man ska ha så svårt att bara koncentrera sig på det man ska göra? Det är ju inte alls lika svårt när man jobbar på ”riktigt”. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *