Sent omsider kommer inlägget om mitt Rosendal-besök för någon vecka sedan. Bättre sent än aldrig osv. Och det får också utgöra upptakten till mitt balkong-inlägg jag har big planz för. Okej lets go.

Vårens allra bästa och vårigaste dag bestämde jag och Vilda oss för att besöka Rosendal, platsen myten och legenden. Har ni inte varit på Rosendal någon gång så åk dit för bövelen!! Det ligger alltså på Djurgården typ bakom skansen. Jag skulle säga att Rosis är bra de allra flesta årstider men eftersom jag är en vårivrare av rang ÄLSKAR jag våren på Rosendal. När allt liksom exploderar <3<3<3. I alla fall. Vi möttes alltså upp vid djurgårdsfärjan och jag övertalade snabbt Vilda att vi skulle byta jacka, jag kände mig nämligen som någon slags astöntig och ful wannabe-cooling eftersom jag hade lite såhär större byxor och huvtröja och en ”bombig” jacka. Hon var snel hest så jag fick låna hennes kappa istället och vips gick jag från looser till cooling. Ja ni kan ju se själva…

På vägen till Rosendal fotade vi orimligt mycket vid diverse vitsippssjöar, så det tog rätt lång tid för oss att komma fram. Och TUR var väl det för annars hade vi missat denna hästskjuts som åkte förbi oss precis vin infarten till Rosendal.  

Jag hade precis innan sagt till Vilda att jag ville träffa hästar någon gång under dagen för då skulle mitt liv vara komplett *DrAmAqUeEn* OCH SÅ FICK JAG DET!!! Så glad! 

Efter att vi stått och glott på hästarna som två lyckliga barn så gick vi vidare in till Rosendal och bara gick runt och tittade på blommor och njöööööt.             

Efter lite flanerande bestämde vi oss för att det var time för fika. På Rosendal måste en fika, det är faktiskt lag på det. Så vi köpte oss varsin macka med ost och pesto på. Oväntad kombo tyckte jag att det kändes som men det var underbart gott! Sen efter mackan åt vi också bulle och kardemummakaka.

Och så var det dags att gå in växthusen och BÖRJA SHOPPINGEN!! En till regel är nämligen att om en är på Rosendal måste en köpa blommor. Johopp det är sant. Jag gick runt och tittade längtansfullt åt alla håll och kanter och blev SÅ INSPIRERAD!!!!!!!!! Typ av denna blomlåda. Tänk att en kan odla en massa olika saker i samma balkonglåda såhär?!? Det har liksom aldrig slagit mig att det är möjligt…..*nynnar på En helt ny värld* 

Jag kom därifrån med två kassar och några hundralappar fattigare. Det som låg i kassarna var till exempel denna pelargon som fått boplats i min fina fina kruka jag fick i födelsedagspresent.  

Och de andra blommorna har fått flytta ut på balkongen och lever la vida loca där ute. Men mer om det i det kommande balkonginlägget, då visar jag upp ALLT som finns att se där ute. Spänningen är olidlig…

2 comments on “En dag på Rosendal ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *