Det är ju rätt många fler som är inne här och läser jämfört med för ett halvår sedan så jag tänkte att jag ska sammanfatta graviditeten lite med en lista. Jag älskar ju listor!! Det går såklart inte att få med allt men en snabb uppfräschning/genomgång i alla fall.

Vilken vecka är du i nu? 32 (imorgon 32 fulla veckor och alltså inne i vecka 33, det känns helt overkligt)

När fick du reda på att du var gravid? Den 4:e augusti. Och i ett dygn ungefär höll jag det för mig själv tills jag kunde göra ett till test som kunde bekräfta det första testets resultat. Helt rimligt beteende..Här är ett inlägg som jag skrev dagen efter att jag berättat för Tomas där jag skrev lite kryptiskt om en omvälvande höst och tårar, jag var uppenbart skakad (med rätta).

Hur gammal var du då? 29 år.

I vilken vecka var du i? Vecka 4, alltså knappt gravid alls egentligen eftersom de första två veckorna inte ens är gravida veckor.

Hur tog du det? Det var chockartat, att jag inte berättade något för Tomas på ett dygn visar ju på att jag var rätt ställd. Jag behövde liksom bearbeta det själv först (och så litade kontrollpersonen yrsa inte riktigt på testet). Sedan har jag tyvärr också haft inställningen att jag inte vill ta ut något i förskott vilket jag önskar att jag kunde gå tillbaka och ändra på, jag tror inte att jag skulle blivit mindre ledsen ifall något hänt bara för att jag inte riktigt tillåtit mig att vara glad. Så mest chockad skulle jag säga att jag blev.

Känner du dig helt redo att bli förälder? Hahahah?? Redo? Känner någon sig helt redo? På olika sätt känner jag mig absolut redo, men på andra absolut inte. Jag tror att det är väldigt svårt att föreställa sig vad det faktiskt är som väntar, och på det sättet svårt att känna sig redo på det.

Mådde du mycket illa i början? Jajamensan, så till den milda grad att jag var sjukskriven för att jag knappt kunde röra mig. Här finns ett helt inlägg vigt åt mitt illamående.

Har du mycket halsbränna? Ja. Mer och mer efter vecka 30 och jag tänker mig att det kan eskalera ännu mer ju större barnen blir och ju mindre plats jag får där inne för mat och magsäck och tarmar och sådant.

Är du känslig? Ja men det är jag ju alltid så det är inget som är speciellt för dessa månader. Däremot har min känslighet riktats åt ett annat håll och fått ett annat fokus helt naturligt, nu kan jag börja gråta för helt andra saker.

När kände du bebisarnas första sparkar? Jag kände rörelser runt vecka 20 men kände inte sparkar och mer tydliga rörelser jag litade på var bebisrörelser och inte tarmrörelser förrän kanske vecka 23. Jag har båda moderkakorna i framvägg och då är det vanligt att känna lite senare..

Är du ofta orolig? JAAAAA för allt en kan oroa sig för. Och allt som är totalt onödigt att oroa sig för. Jag skulle vilja stänga av den delen av min hjärna och vara lite mer trygg och tillitsfull.

Sparkar bebisarna mycket? Ja det gör de. Mest känns det när ettan ligger med sätet nedåt och sparkar rakt ner, då känns det otroligt märkligt. Lite som att någon knackar väldigt ihärdigt på dörren och vill komma ut. Tvåan känns mer genom att rumpan eller huvudet sakta trycks mot sidan så att halva magen står ut på ett väldigt märkligt sätt. Men de är två väldigt aktiva små gryn.

I vilken vecka syntes magen? Frågar ni Yrsa i början av graviditeten skulle hon svara vecka 5…..hhahahha. Tittar på bilder nu som jag tog då och ba ”………..?”. Annars skulle jag kanske säga vecka 17-18 på riktigt, men mest för folk som känner mig. Från vecka 20 tror jag att de flesta kunde se att det var en gravidmage, förutsatt att jag hade sådana kläder på mig. Och nu går det ju inte att lura någon..

När började du läcka bröstmjölk? Det har inte hänt än. Jag väntar med spänning.

Har du fått bristningar? Jajemensan ett par små små blåa streck. Jag hade verkligen förväntat mig mer vid det här laget men är glad så länge de håller sig borta, även om jag inte ser det som världens värsta sak som kan hända.

Hur vill du att din förlossning ska se ut? Jag önskar att det, på vilket sätt det än kommer gå till, blir en upplevelse jag kan tänka tillbaka på och känna positiva känslor. Jag är väldigt orolig att det ska kännas som ytterligare en sak som varit hemskt och jobbigt, eftersom det är så mycket med hela graviditeten som känts jobbigt. Och så vill jag såklart att jag och bebisarna ska må bra alla tre och att det inte ska bli några allvarliga komplikationer. Förutom det har jag inga specifika önskemål.

Hur många UL har du gjort? Oj…först ett tidigt i vecka 9, sen ett i vecka 12, sen rutinultraljudet vecka 19-20, sen när jag blev inlagd på sjukan gjorde jag 2 stycken (utanpå magen) varav ett var ett tillväxtultraljud, sen ett till snabbt en vecka efter det och så ett till ytterligare en vecka efter det som var ett tillväxtultraljud till. Jag tror att det är alla, men jag har kanske glömt något..Så sammanlagt 7 stycken, och då har jag inte räknat med de vaginala ultraljuden, plussar jag på dem blir det typ 10.

Vad ska bebisarna heta om det blir en tjej respektive en pojke? Det är hemligt och kommer så vara tills de är ute och det är bestämt. Det känns som något vi vill hålla för oss själva för att det blir så privat att lämna ut.

Några mellannamn? Japp det har vi också pratat om, men det är inte lika spikat som det känns som att förnamnen är. Jag tycker det är svårt för det finns ju så många fina namn!! Dessa namn är såklart också hemliga.

Vad var det första ni köpte till bebisarna? Jag köpte faktiskt en tröja redan 2008……hehehhe. Den är dock för en treåring ungefär så den kommer ju inte kunna användas på ett tag. Förutom det köpte jag två små randiga bodys och två små mössor på Åhléns. Jag tycker att de har så mycket fint där! Jag tänkte faktiskt att vi skulle ta en djupdyk ner i bebisarnas klädlådor här någon dag snart.

Hur gammal kommer du vara när bebisarna kommer? Detta är ju spännande tycker jag. Kommer de komma lite tidigt så är jag fortfarande 29 år, men skulle de hålla sig inne tills de ska komma så hinner jag bli 30. Oavsett trodde jag inte att jag skulle vara tvåbarnsförälder vid 30 när jag fyllde år förra året…

En gravid person som inte visste om det men bara några dagar senare skulle få chockernas chock.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *