Som jag kände livet i mig igår när ryggen knappt gjorde ont, och som jag kom ner på jorden snabbt igen under natten och dagen idag då den börjat göra ont igen. Det var inte oväntat för jag räknade med att det skulle komma tillbaka, men det blir ändå så påtagligt att gå från näst intill smärtfri till i princip konstant smärta. Även om jag visste att det onda skulle komma tillbaka försökte jag under gårdagen att ta tillvara på hur skönt det var att vara som vanligt, och idag när det kommit tillbaka försöker jag bara acceptera hur det är. Det är supersupersvårt såklart för det är påfrestande att ha ont hela tiden, och jag blir ju också påmind om det hela tiden. Men att komma till en acceptans för det hela är väldigt skönt, speciellt när jag vaknar på natten och har ont. Då försöker jag att andas i en fyrkant och tänka att jag andas in acceptansen och ut negativa tankar och sen in acceptansen och ut smärtan. Sen börjar jag om med en ny fyrkant och andas på samma sätt.

Ja men på grund av denna dipp har jag inte orkat så mycket mentalt idag. Jag har mest velat stänga av hjärnkontoret. Men jag har ändå gjort en hel del! Med mina mått mätt. Jag har ätit frukost, tittat klart på sista säsongen av Ally McBeal, gjort min yogarutin (5:e dagen i rad nu), duschat, ätit lunch, satt på diskmaskinen, klätt på mig anständiga kläder, gått ner till centrum för att handla tomatpuré och bröd, lagat en vegetarisk lasagne och ätit vegetarisk lasagne till middag (lite tidigt men jag orkade inte vänta). Sjukt aktiv dag!

Under mina timmar i soffan har jag förutom att slötitta på dåliga serier ätit en burk med katrinplommonmos. Anledningen till detta kan ni säkert räkna ut själva :——))))))) det härliga gravidlivet hörrni. Så mycket guldkant!

Resten av denna dag ska jag bara ligga på soffan och ta det lugnt. På kvällarna är min kropp verkligen helt söndertröttad och reser jag mig upp känns det som att jag har en konstant lång sammandragning i magen. Den blir helt stenhård och liksom obekväm att ha och göra med. I och för sig är den obekväm mest hela tiden, men speciellt på kvällen. Det enda jag kommer masa mig upp för att kisspauser och för att hämta en skål glass eller en skorpa om några timmar. Så vill ni något vet ni vart jag finns!

4 comments on “En lite sämre dag”

  1. Jag kan varmt rekommendera psyliumfrön för magen. Alla mina graviditeter har magen sagt tvärstopp och jag har provar mig igenom en mängd saker som kan hjälpa. Det som funkar absolut bäst är just psyliumfrön

  2. Haha åh, låter lite som mina dagar här hemma i gravid-lunken Går upp vid 08 med min sambo, äter frukost, lyssnar på radio eller ser på tv, plockar i köket, borstar tänderna, lägger mig för att läsa, SOMNAR megatungt fram till ca 11.00 då blir det mobilscroll och kattkel i ca 30 min, sen dags för lunch och sen kanske lyxa med en promenad (!) eller tv-tittande kombinerat med lite övningar sjukgymnasten lärt mig. Sen laga middag lagom tills sambon kommer hem! Förstår inte själv att jag inge uttråkas och dör av denna vardag men jag njuter rätt bra av den ändå <3.
    Tänker att kroppen behöver vila och sova på dagarna kan ju vi preggos göra med gott samvete för det gissar jag på att man kommer sakna rätt bra sen. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *