Nu har det gått precis en månad sedan jag slutade jobba som redaktionschef på Egoboost Magazine. En månad. 30 dagar. En liten sekund och en liten evighet. Eftersom jag gillar jubileer och firanden (firade varje månad jag och Tomas hade varit ihop första året….heheeee….) så tänkte jag göra en liten utvärdering nu när jag fått lite distans till det hela.

 

 

Det bästa med att ha slutat jobba på Egoboost:

– Jag kan välja innehållet på mina dagar mer fritt. Vill jag baka en dag så bakar jag. Är jag trött sover jag lite extra länge. Enkelt och skönt.

– Jag behöver inte umgås och jobba med personer jag inte delar människosyn med.

– Läsning börjar bli kult igen och min bok (ja den där som jag skrivit på i tre år) börjar finnas med i mina tankar igen

– Jag känner mig som en lyckligare, roligare, mer avslappad och mer harmonisk människa (då jämför jag alltså med tiden innan sommaren och så, inte ALL tid på egoboostis)

– Det är billigare att köpa lunch på universitetet än på Vurma…..likaså är kaffet också billigare. BRA eftersom ekonomin inte ens finns för att den är så petite.

– Jag känner mig smart och bildad och ”cool” när jag läser på universitetet. Älskar att gå runt med ett block, suga på en penna och vecka pannan i tankfulla och smarta veck.

– Jag kan gå på toaletten hemma i min egna lilla grotta istället för på en allmän….uuuääähhh….

 

Det sämsta med att ha slutat jobba på Egoboost:

– Jag SAKNAR att umgås med mina kollegor varje dag. Bättre människor finns nog inte. Jag skulle mest av allt vilja ha tillbaka tiden från Gamla stan (fast med Carro där också såklart) Då kändes det mesta så enkelt och kravfritt. Vi var som en lite familj <3

– Alltså……pengar är ju najs….det går inte att sticka under stol med.

Alla dessa pressfrukostar och events!!!!!!!!!!!!!!!!! SÅ MYCKET SOM JAG SAKNAR DET?!?!??!?! Jag vill gå på grejjer nu meeeeeed!!!! Bjud mig alla företag som läser detta!

– Det är till och från jobbigt att ha ”gett upp något” och inte ”vara någon” längre. Töntigt men sant. Speciellt jobbigt är det när folk höjer på ögonbrynen och uttrycker att jag är något av en alien som sumpat min chans att bli något inom mediesverige.

– Min hy är mycket bättre, kan det ha något med att jag inte sitter lika mycket framför en dator att göra???

 

På det stora hela är jag i vilket fall glad och nöjd med mitt beslut att sluta på Egoboost. Det känns rätt. Jag ser ljuset. Jag äter skorpan. Men jag är VÄLDIGT glad att jag sökte och säger som Edith. Je ne regrette rien.

5 comments on “En månad senare…”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *