Nu har jag jobbat en vecka som lärare. En vecka utan elever att undervisa iofs, men lärare ändå. Lite tankar och funderingar jag har hittills 

– jag som i princip är ett barn, ska jag undervisa barn? Va? Jag är ju larvig och barnslig och kan jag ens något alls om no och matte??????? 

– vad otroligt på riktigt det känns bara för att jag fått en sån här klassisk lärarkalender. Samtidigt, vad otroligt hittepå det känns eftersom det inte varit några barn här under veckan. Som att jag bara leker skola med låtsasbarn.

– jag längtar så otroligt mycket till när undervisningen sätter igång och allt är på banan! Jag har börjat planera för stordåd. 

– typiskt nog har jag blivit jävla sjuk perfekt precis tills att barnen börjar. Så otroligt värdelöst och astråkigt. Hela mitt huvud känns som fullt med små sticksiga bollar som studsar omkring. Som extra strössel på glassen är det ju Josefins och Martins bröllop i helgen och jag vill inte vara sjuuuuk ::((((((((

– är det rimligt att köpa en hängande modell av ett solsystem för 700 kronor? Det är det väl…..eller?? Detta med anledning av mitt klassrum, som är DET TRÅKIGASTE klassrummet ever. Det finns inget kuligt eller pyntigt eller fint. Det är bara tråk.

  
Over and out från sjukot

5 comments on “En vecka som lärare and counting”

  1. Du och eleverna kanske kan pynta klassrummet ihop, så att det blir ert gemensamma hangout som alla känner att de hör hemma i? Kan inget om pedagogik etc. men känns som att det skulle kunna vara ett bra sätt att bonda och skapa en positiv stämning.

  2. Åh vad kul det ska bli att höra om dina tankar kring det här. Jag är klar lärare om ett år och jag fattar inte hur jag ska kunna ansvara för en hel klass. Känner mig inte redo alls 🙁 Därför är det jätteintressant att följa din start som lärare. Klassrummet kommer nog bli mer fint när ni gör en massa saker du kan sätta upp. Om du har tid kanske en snabb grej att göra för att få mer pyntat är lite vimplar i papper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *