Mat hörrni. Det är ju så gott och härligt men samtidigt är det så svårt att komma på vad som ska stå på middagsbordet. Det kan ju inte bara vara jag som har det problemet eller hur. Igår hade vi som vanligt detta huvudbry, men då hittade jag ett recept här på www (hos Flora) på en vintrig varm sallad med linser, halloumi, sötpotatis och fänkål som jag tyckte verkade spännande och gott. Älskar internet och folks bloggar för att det är så lättillgängligt att hitta sådan hör typ av info <3

Receptet var på engelska så proportionerna kanske inte är helt hundra men typ såhär gjorde vi.

Du behöver:
2 sötpotatisar
1 fänkål
1 gul lök
Någon typ av linser typ 2 dl
En halloumiost
Olivolja
Timjan
Balsamvinäger
Salt
Peppar
Vitlök

Gör såhär:

Hacka sötpotatisen i kuber, skiva löken i rätt smala klyftor typ, skiva upp fänkålen (men inte de övre spröten…). Lägg allt på en plåt och ha på lite salt, timjan och olivolja. Skjuts in i ugnen på ca 200 grader.

Koka 2 dl linser tills de är mjuka. OBS OBS inte för mjuka det blev våra och då blir de himla grötiga. När de kokat klart så skölj dem i vatten.

Häll ner linserna på ett fat/i en bunke eller liknande. Pressa över en eller två vitlöksklyftor, häll på ca 1 msk olivolja, salta eventuellt lite och ha på 2 msk balsamvinäger.

Hacka upp ”spröten” på fänkålen och blanda i linsjoxet.

När grönsakerna är mjuka och har liksom lite yta (de kan inte vara helt saggiga) så är de klara. Häll över detta i linsjoxet och blanda runt.

Stek på halloumin och servera omgående när halloumin är klar för den äts bäst helt nystekt.

Njut.

IMG_0791.JPG

Inte så snyggt på bild men himla gott för gommen.

2 comments on “Ett väldans sent middagstips”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *