Oh my god I’m back again. Vem vet hur länge men let’s vara happyklappy så länge det varar. Jag vill så gärna så gärna hålla liv i bloggen, men dels har jag cirka noll tid (speciellt sen Tomas börjat jobba halvtid igen är dagarna SÅ fullsmockade av Märta och Lilly-fokus att knappt något annat hinns med) och dels så får jag alltid så himla mycket prestationsångest i samband med att jag har noll tid. Det finns så mycket kul, bra, deppigt, ärligt, härligt osv jag vill och vet att jag kan skriva men jag har inte tid och inte heller riktigt kraft. Och så vill jag på något sätt berätta ALLT och när jag känner så blir det övermäktigt på en gång och jag stänger av i hjärnan och orkar inte tänka. Men alltså vår blogg kan det ju aldrig bli någon slags Elsa Billgren-standard (bara som exempel på person med extremt välgenomtänkt och satsig blogg) på, Jag ska försöka släppa pressen och blogga för att det är kul när det är kul. Jaja, med den lilla passusen går vi över i inläggets egentliga innehåll. EVENT.

Idag var en stor dag i Märtas och Lillys liv, de skulle nämligen få gå på event för första gången. Det var också första gången för dem i stan. Vi var inbjudna till en lyxigpyxig frulle på Miss Clara tillsammans med Loppi och Aco/Miniderm. 8.30 började eventet och tror ni att denna cirkus var i tid??? Näppeligen det var vi inte ska jag berätta. Jag är verkligen inte förvånad. Att ratta ihop och iordning oss fyra tar så mycket längre tid och kraft än jag förstår, så inte förrän tio över åtta travade vi iväg hemifrån med bebisarna i bärselar och hunger i magarna. Att åka tunnelbana tycker ärten och lillen är roligt, men inte så långt och så varmt och med så många personer. Eller det där med många människor var det kanske mest jag som ogillade. Alltså det finns SÅ MÅNGA KNÄPPISAR?!?! Det var en man som bufflade sig in precis där vi stod och röjde runt med sin ryggsäck och slog till folk uppenbart med flit, sen vägrade han hålla i sig utan skulle balansera medan tåget åkte = han åkte också fram och tillbaka. Så något svettiga, stressade och irriterade ramlade vi in på Miss Clara en fashionabel kvart för sent. Ändå starkt jobbat tycker jag!

8 9

Där var det uppdukat en världsagod frukost som vi snabbt tog för oss av och så trängde vi oss in till våra platser som var längst in i lokalen…hehe oops gick inte att försöka mörka att vi kommit sent inte. Medan vi åt vår frukost (eller nja, försökte åta vår frukost är kanske mer korrekt beskrivning..tror jag fick i mig hälften för det var en liten miniperson som tyckte att det här med att sitta stilla i ett knä medan mammisen fick i sig frulle var aptråkigt) fick vi lyssna på en hudläkare och en person från Aco som pratade om torr hud och eksem, och vikten av att smörja, smörja och smörja in sig. Jag är en eksemig person och har föräldrarna eksem är det också troligt att barnen får det, så grattis Märta och Lilly för den bajsmackan. När jag var yngre hade jag klassiska småbarnseksem i knäveck och armveck och nu i vuxen ålder får jag i ansiktet på vinterhalvåret. Vi fick lära oss att man gärna får smörja in sig två gånger om dagen för att underhålla hudens skyddande barriärer och får man eksemutslag så kan man dämpa inflammationen med kortisonsalva, men att det dagliga smörjandet är A och O för att hålla sig eksemfri i så stor utsträckning som möjligt.

6

Hudläkaren kunde konstatera genom en mycket snabb titt på Lilly att de prickar hon har under ena ögat är eksem. Vi har frågat BVC om detta och de har bara svävande svarat att ”jaaa det kan ju vara vad som helst” så det var väldigt skönt att få en expert som kunde tala om och bekräfta det vi tänkt. Så lyxig grej ju, gå på härligt event och få läkarhjälp utan att sitta i något dassigt väntrum eller vänta flera månader på remiss. Lilly tyckte väldigt mycket om honom också!  7

Haha såhär kan det se ut när en liten mört inte alls vill sitta stilla och titta på någon powerpoint-skit. Hon vill ju röja runt och härja! Dra sin pappa i håret var i alla fall roande ett tag. 5

När miniföreläsningen var klar fick vi gå ut i ett anslutande rum och lära oss babymassage. Så HIMLA mysigt. Jag fick typ rysningar längs hela kroppen när jag tittade på henne för det såg så skönt ut. Jag ska verkligen försöka göra det någon dag på mört och lill. Någon dag då de är lite lugna och stilla…heheh när det nu kommer ske???

1

Kolla vilka gull!!! :’))2 3

Här fångade fotografen när Tomas tog en selfie med Lilly. 4

Och så här blev resultatet av selfien. Mina gull <3

Sen selade vi på oss igen och det var fyra trötta personer på tunnelbanan hem. Märta och Lilly somnade skönt, synd att ingen kunde bära mig i sele också..samtidigt som jag bär en bebis i sele. Så skönt att vaggas till sömns så ju.

Så kom vi hem och packade upp goodiebagen och ohh:ade och aahh:ade över det gedigna innehållet.

Så himla bra för vår babyolja är slut, och även min och bebisarnas duschtvål. Så detta event kunde inte komma mer passande faktiskt.

Nästan alla bilder är från Sandra Rogers

2 comments on “EVENT!!!”

  1. Mysigt inlägg! Och bra smörjtips! Är mamma till en väldigt torr unge och har nog mer smörjt när det syns att det behövs… inte innan 🙂 Vilken salva av de ovan skulle användas innan eksemen så att säga?

  2. Jag måste bara säga att få och ärliga inlägg då och då uppskattar i alla fall jag mer än som Elsa Billgren ibland har med sånt idag gjorde vi det och sen det, jag hinner inte med! Så jag är bara glad att få en inblick i erat liv för ni verkar vara så fina personer och vi förväntar oss väl inte inlägg hela tiden. Ingen press. 🙂
    Och apropå BVC, de borde ju känna igen eksem tycker jag! Byt! Kanske inte lätt men gah man vill ju ha konkreta svar! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *