Igår efter frukostklubben fick Anders och David ett infall och bestämde sig för att kliva på Ålandsbåten för ett dygn av hoolabaloo. Min första reaktion var avsky, men så kände jag ”vafan, inte ska de få ha allt obehagligt sköj för sig själva”, så jag slängde fram mitt Klubb Viking-kort (ja, jag har ett, det är gratis, get over it) och sade ”I’m in!”.

Vi bjöd in Ludde och Sebastian också och så bokade vi två hytter.

När vi skulle ses vid Viking-terminalen satt Ludde fast på tunnelbanan vid Östermalmstorg. Vi väntade in i det sista men lämnade tio minuter innan påstigningen skulle stängas hans biljett till en kille i kassan som kände Ludde och som lovade att han skulle springa ut med den om Ludde kom. Vi visste att Ludde hade kommit vidare med tunnelbanan, men det var sjukt tight. När vi gick över landgången blickade vi ut över vägen till terminalen. Vi såg ingen Ludde. Men så plötsligt, på gångvägen från busshållplatsen, kom en filur i svart linne springande med en plastkasse i högsta hugg.

Den sista att kliva på var alltså Ludde, och vi hälsade honom med öppna armar!

20130725-173648.jpg

 

Det hände faktiskt en oväntad sak till samtidigt som vi väntade på Ludde. Zabina ringde David som berättade att vi tänkte ta en spontankryssning. Hon kunde inte ta sig hem från Slussen just för att tunnelbanan stod still. Eftersom vi hade en plats över i en av hytterna frågade vi om hon ville hänga med oss istället, och en kvart senare stod hon med oss och väntade på Ludde!

Dygnet bjöd på allt som resor av detta slag brukar göra:

Hyttumgänge

20130725-173743.jpg

 

Ett dansgolv med en dj som sabbade varje låt. Han drog på någon riktig höjdare och alla på dansgolvet sjöng med och dansade till tusan. Sedan fuckade han upp allt med någon värdelös houseremix. På varje jävla låt! Vi hatade honom men dansade ändå några halva låtar här och där.

20130725-173709.jpg

 

Klockan 04.15 gick solen upp och vi stod på första parkett och det sjöngs Disney-sånger, som sig bör när det är soluppgång.

20130725-173802.jpg

20130725-173821.jpg

 

Vi sov en sväng, åt lite frukost och sov lite till. Sedan avslutade vi resan med en timme på soldäck och en glasyrhög Anders!

20130725-173845.jpg

 

Nu ligger jag helt utslagen i soffan och räknar med att somna sna…

Haha, ja jävlar! Gick ni på den lätta? Att jag somnade mitt i skriverierna? Haha, tok heller!

Det blev tyvärr ingen specialpodcast, men förhoppningsvis hinner vi styra upp en om Anders som ni får någon gång nästa vecka. Förhoppningsvis alltså.

2 comments on “Färjan för fan”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *