Finrexin Neo

I egenskap av ålänning kunde man kanske kunna tro att jag skulle favorisera landet till öst över Sverige, men snarare anser jag att det gett mig förmågan att bekvämt kunna kritisera och dissa de båda länderna.

Så, med det ur vägen, låt mig säga att Finrexin Neo (made in – och endast tillgängligt i –  Finland) är den ULTIMATA kuren mot förkylning, feber, huvudvärk, halsont och whatever ails you.

Vad man får för pengarna är en dos acetylsalicylsyra, lite C-vitamin samt lite koffein. Precis det du vill ha när du är lite krasslig, ihoptrollat med en härlig smak av svarta vinbär.

Det närmaste jag någonsin hittat på de svenska apoteken var en produkt från Panodil, som t.o.m. hade smak av svarta vinbär men som desto värre samtidigt hade en smak av eukalyptus och jag svär på att det var bland det mest vedervärdiga jag någonsin druckit. Så, acceptera inga kopior!

Onda tungor skulle kanske hävda att det är alldeles för få ingredienser och att Finrexin bara fungerar på någon sorts placebonivå och tja, de kanske har en poäng men det viktiga här är ju alltid ATT det fungerar och det fungerar gallant! In fact, jag vill tro att tillverkarna, när de insett vilket jävla mästerverk de åstadkommit, valde att döpa produkten till Finrexin för att de kände att de skapat en finsk nationalskatt.

För det är vad Finrexin är.

4 Comments on Finrexin Neo

 1. Ann-Mi
  16 oktober, 2010 23:43 at 23:43 (5 år ago)

  Israeler verkar inte ha någonting liknande. När jag försöker förklara för dem vad jag vill ha så förstår de ingenting. ”Het dryck? Med värktablett? Som hjälper mot snuva? Vadå? Ät de här pillerna och sluta pladdra.”
  Om du råkar finna dig i England med en hemsk flunssa och utan Finrexin så är hoppet inte förlorat. Jag rekommenderar ”Lemsip Cold & Flu Blackcurrant ”. Kommer också i citron-smak, smakar relativt gott och hjälper!

  Svara
 2. Mona
  17 oktober, 2010 07:14 at 07:14 (5 år ago)

  Ååååh vad jag saknar Finrexin när jag är förkyld. Lyckades för några år sedan antagligen överdosera användandet lite, i kombination med burana tror jag när jag var dunderdunderförkyld..vilket då ledde till nässelutslag över hela mig i flera veckor. Inte fullt så nice, så efter det har det varit hejdå acetylsalicylsyra, men det är med lite saknad i hjärtat (och näsan).

  Svara
 3. MalinS
  30 november, 2010 15:10 at 15:10 (5 år ago)

  Finrexin är FANTASTISKT!
  Min mamma får skicka några lådor per år med det då Sveduland inte lärt sig att Finrexin är det enda man överlever en förkylning med!!

  Svara
 4. Maria
  12 oktober, 2012 15:00 at 15:00 (3 år ago)

  Finrexin och strepsils är mina droger då jag är förkyld 😉

  Svara

Kommentera