Eftersom Yrsa alltid tycker att jag önskar mig för lite grejor till jul och när jag fyller år så hade jag lagt till lite upplevelseönskningar denna gång. Saker som ”en upplevelse utöver det vanliga”, ”Ett äventyr som står härliga till” och ”en smaskig middag”. Därför fick jag en hel dag fylld av just sådant och den dagen var i lördags.

Vi började med frukost på Berns.

IMG_7690.JPG

Yrsa tyckte att det var väldigt gott och tog så mycket hon orkade äta.

IMG_7678.JPG

IMG_7677.JPG

Det visade sig vara lite för mycket och hon blev förtvivlat övermätt.

IMG_7695.JPG

För att smälta maten blev det en tur på leksaksmuseet! Jag tycker ju att gamla leksaker är himla kul. Här var det lite obehagliga huvuden.

IMG_7703.JPG

IMG_7698.JPG

Det fanns tittskåp som man skulle titta på med ett öga och röra lite på huvudet för att få bäst känsla. Tacka vet jag tv, då finns det inga regler kring hur man ska göra.

IMG_7707.JPG

Ett litet Playmobil-skåp.

IMG_7710.JPG

Yrsa blev överraskad av en äcklig bebis. Tänk er om bebisar såg ut så här på riktigt. Blä.

IMG_7726.JPG

Yrsa visste att de hade en Star Wars-utställning och hon vet också hur mycket jag tycker om att skratta åt museum som har larvigt små Star Wars-samlingar. Åh, hon känner mig så väl!

IMG_7721.JPG

Yrsa trånade efter den här superstora Barbie-båten.

IMG_7725.JPG

På samma ställe låg spårvägsmuseet så vi passade på att spana in det också! Här i en tunnelbanevagn från dåtiden.

IMG_7732.JPG

Yrsa representade orten.

IMG_7730.JPG

Och klippte biljetter.

IMG_7737.JPG

När vi kände oss klara gick vi till Babylon och delade på en varm macka.

IMG_7739.JPG

Sedan blev det ett nytt äventyr för Yrsa hade bokat biljetter till sista Hobbit-filmen! Och hon hade bokat sådär som jag tycker om när raderna är avdelade så att vi hamnade på en rad med bara tre stolar. Då blir det ofta så att ingen bokar den tredje stolen eftersom det inte är så många som går ensamma på bio. Den här gången funkade det inte däremot för jag fick en person bredvid mig, men det var fint tänkt av Yrsa och personen i fråga var en bra biobesökare som skötte sig.

IMG_7742.JPG

Yrsa hade planerat att vi skulle ut till bryggeriet i Hammarby sjöstad och gå på rundtur, men de hade stängt den här helgen. Fett otur. Istället styrde vi kosan mot Katarina ölcafé. DE HADE OCKSÅ STÄNGT! Men vi lät oss inte bli nedslagna av det. Nytorget 6 fick äran att servera oss varsin öl istället.

IMG_7745.JPG

IMG_7751.JPG

Dagens sista överraskning var en middag på Restaurang AG. Det var inte bara restaurangen som var överraskande utan att vi fick sällskap av Vilda, Ludde och Anders också!

Anders beställde in bacon till honom och mig. Vi tyckte det var gott, Yrsa ville inte ens smaka.

IMG_7756.JPG

IMG_7761.JPG

IMG_7767.JPG

IMG_7776.JPG

IMG_7777.JPG

Vilket superhärlig dag va?! Tänk vilken fru och vilka vänner jag har! Yay!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *