Imorgon ska jag till sjukhuset för ett förlossningsförberedande samtal efter att jag luftat mina oroliga känslor inför förlossningen med min barnmorska. Jag tror att det är sådant som erbjuds till alla (?) men att jag får ha det extra tidigt för att jag känner mig orolig och rädd. Barnmorskan sa att jag ska försöka skriva ner konkret och specifikt vad det är jag är rädd för så nu ligger jag i badet och läser böcker för att få hjälp på traven med att kunna komma med konkreta tankar och känslor. 

  
Badet är för övrigt en av mina bästa platser just nu. Jag tar ett eller flera bad varje dag för när jag har riktigt ont är det bara i badet det onda kan lätta för en liten tid. Sjukt omiljövänligt men är det något som hjälper mig att slappna av lite och glömma ryggontet för en stund så tar jag det. Jag får väga upp det sedan när barnen är födda med kvicka duschar istället, vilket jag tror kommer rimma bra med att bli tvåbarnsförälder.

Jag känner mig rätt nervös inför samtalet imorgon. Jag hoppas att det kommer kännas bra och att jag kommer komma ur det med en känsla av att vara mer förberedd på vad som komma skall. 

10 comments on “Förlossningsförberedande samtal”

 1. Å den där boken. Jag minns att jag fick den tidigt i min första graviditet. Kunde inte titta i den pga overklig känsla så den fick ligga i en låda till månad 7 eller så ;)! Det är helt normalt att du är orolig inför förlossningen, bra att gå på samtal, det gjorde inte jag!

  • Ja sjukt overkligt känns det. Jag undrar när det ska börja kännas lite mer på riktigt att allt detta ska hända. Nu börjar det ju liksom dra ihop sig rätt bra för mig :))

  • Ja det är SÅ himla härligt att bada badkar, det enda negativa är att karet är lite för litet så jag kan inte riktigt sträcka ut mig helt. Och nu när maggen är lite större så kommer den liksom inte riktigt ner i vattnet utan jag får ligga och skopa upp vatten på den…haha. Föda i vatten kommer jag dessvärre inte få göra, jag får inte alls välja position faktiskt utan gynläge är det enda aktuella :/

 2. Jag hade flera samtal under min senaste graviditet, men tyckte det var sjukt svårt att i själva mötet sätta fingret på vad som oroade och hur jag skulle vilja ha sjukvårdens hjälp och stöd vid förlossningen. När jag skrivit ned det för mig själv (blev en liten uppsats…) blev det lättare för mig att berätta vad jag tänkte. Lycka till med samtalet!

  • Tack så mycket! Jag har ett till inbokat men jag vet inte om jag kommer hinna gå på det. Men jag ska försöka skriva ner för mig själv ännu mer konkret vad jag är rädd för och hur jag vill ha hjälp och stöd. Så hoppas jag att oron kan lätta lite..

 3. Hoppas samtalet blir superbra! :):) Jag har lyssnat mycket på Förlossningspodden inför min förlossning, tycker den är lugnande och ickedömande liksom, tips ifall du inte redan har lyssnat 🙂

  • Tack! Ja jag har tyvärr redan lyssnat igenom alla avsnitt :/ vissa har jag till och med lyssnat om på..men jag önskar jag inte hade hittat den än så att jag kunde plöja alla avsnitt nu :))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *