IMG_5456

Jahapp första dagen på sista terminen är nu genomförd. Recensionen på denna då? Ja hörrni den är väl inte sådär jättepositiv tyvärr. Det var alltså en tekniklektion jag skulle ha denna första lektion, som ingår i naturkunskapslärarutbildningen. När jag kom in i klassrummet så satt det redan en massa människor där och alla satt i smågrupper och pratade med varandra och det pratades verkligen glatt och hjärtligt = säkert tecken på att folk redan känner varandra. Något som också bekräftades ju fler som kom in i klassrummet. Det verkade som att (detta kan ju självklart vara fel uppfattat men så kändes det) alla kände varandra redan och som att jag satt som ett ensamt litet knytte.

Sedan brukar ju första lektionen alltid innehålla lite presentation och intro där ofta vi studenter också får presentera oss, men ikkkkkeeeeee denna gång. Läraren gick bara pang på lektionen efter en liten presentation av sig själv. Att ha ett litet intro tycker jag är så himla bra för då tvingas alla prata lite och alla lyssna och se vilka det är en har omkring sig. Då skulle ju alla ha sett mig i alla fall. Nu kände jag mig helt osynlig. Och det var ingen som pratade med mig eller ens verkade intresserad av att det fanns någon i klassen som inte verkade känna någon. Och ja, no blame på mina klassisar i det. Det är ju minst sagt enklast och roligast att prata med de som en redan känner. Men just därför är det ju bra att läraren har ett litet sådant intro liksom. Så ja, det var ju minst sagt nedslående.

Själva lektionen var inte lika nedslående. Teknik är spännande tycker jag, och läraren var en kth-människa som minst sagt verkade kunnig inom ämnet.

Så totalt sett både bra och mindre bra. På onsdag har vi nästa lektionstillfälle och då hoppas jag på mer socialt utbyte. Inte minst för att vi ska göra en massa grupparbeten och åka på lägerskola tillsammans vilket kommer bli jobbigt ifall jag inte har någon att vara med ::D:D:D:D tihi.

Efter skolan åkte jag hem till min mammis och skrev ut lite skolpapper i en ambition att styra upp mitt liv lite nu när hösten är här. Något som verkligen behövs eftersom jag verkligen förväntas vara igång nu med allt. När jag irl inte ens har packat upp min väska från nevvis eller knappt tittat på mitt schema ordentligt. Så just nu känner jag mig minst sagt ouppstyrd. Något som kanske märks i detta inlägg. Hehe….otroligt spretigt. Och ja efter mammabesöket åkte jag till friskis och svettades lite i gymmet. OCH DET VAR SÅ SKÖNT!! Att känna muskelknutarna i ryggen få lite blod till sig och kanske kanske lösas upp lite. Jösses alltså. Och det var dagen det. Nu sitter jag och Tomas och blir arga framför partiledardebatten på aftonbladet. Alltså jag skulle ju aldrig kunna palla vara politiker eftersom jag blir så otroligt arg på alla som jag inte håller med!!!!

6 comments on “Första dagen på sista terminen – recensionen”

  1. I feel you. Utanförskap är nog bland det värsta att känna.. hatar hur liten man känner sig samtidigt som man blir så arg för att man känner så?! Och man vill liksom ropa till alla att man visst är en rolig prick 😀 Skickar styrkan <3

    • Ja verkligen. Hemsk känsla. Säkert också för att den påminner mig om min mellan- och högstadietid då utanförskap var så himla vanlig maktmetod och jag råkade ut för det för jämnan :/ Jag kanske ska trycka en tröja där det står ”jag är visst en rolig prick”?!? Så är det inga frågetecken kring det liksom. Heheh.

  2. Åh, jag började på ett nytt universitet idag, i en ny stad där jag knappt varit förut, och det var SÅ läskigt! Verkligen som att vara liten och börja i en ny skola. Sjukt att man kan skaka och känna sig kräkfärdig vid en skolstart trots att man är 25 och börjar på ett masterprogram… Men lite skönt att veta att andra också känner sig bortkomna.
    Kan du trycka en tröja åt mig också? 😉

    • Haha ja vissa beteenden slutar kanske aldrig? ELler så handlar det om något en liksom måste aktivt lära sig själv att bli av med? (Om en nu vill bli av med det dvs). Och startar jag en tröjtryckarverksamhet gör jag absolut en till dig med ::):)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *