Idag känner jag mig som en tillplattad pannkaka ungefär
Bild 2015-10-19 kl. 17.34 #6 Bild 2015-10-19 kl. 17.35 #3

Jag har ju börjat jobba på halvtid idag, för att försöka se hur det funkar. Halvtid låter ju verkligen inte speciellt mycket, i mina öron eller i någon annans heller antagligen. Men alltså jag känner mig helt sänkt. Energin är verkligen inte vad den brukade vara.

Min dag såg ut ungefär såhär:

 • Vakna upp klockan åtta efter cirka tio och en halv timmas sömn. Snoosa en halvtimma och sen ligga i sängen ett tag och sippa lite vatten och vakna till ordentligt.
 • Äta frukost och göra mig iordning för dagen framför nyhetsmorgon.
 • Vid tio gå iväg till tunnelbanan med små långsamma steg.
 • Börja jobba vid halv elva.
 • Jobbajobbajobba till klockan tre ungefär.
 • Åka hemåt med en liten omväg via farsta för att köpa gravidtillskott på apoteket.
 • Cirka klockan halv fem komma hem, värma på lite mat från igår och äta i soffan.
 • Vara pannkakeplatt och trött och redo för sängen ungefär. Plus illamåendeklump i halsen :((((

Jag förstår verkligen inte hur jag någon gång ska kunna klämma in en heltid? Min dag har ju varit helt full av min lille halvtid. Men det gick i alla fall okej att jobba. Det är verkligen inte lätt rent illamåendemässigt eller energimässigt men okej känns ändå..helt okej. Nu ser jag fram emot en kväll i raklångt läge med Bron på tv:n och kanske en piggelin i näven.

PS. Hörrni det är megakul att ni kommenterar så flitigt, tack för det! Vi försöker svara på allt men skulle vi missa någon så skriv gärna igen. Lite större frågor tänker jag att jag lyfter upp i bloggen och skriver inlägg om istället för att svara i kommentarsfältet. Hoppas ni får en fin måndagskväll och att början av veckan varit snäll mot er.

 

6 comments on “Första jobbdagen = slut som artist”

 1. Fy va jobbigt! Det var ju jättebra gjort av dig att ens orka jobba den tiden! Lägg inte för stor press på dig själv, kanske jobbar du halvtid graviditeten ut, eller så jobbar du mer eller mindre än så. Lyssna på kroppen! Kram

  • Åh tack för pepp och stöttning. Det är verkligen mycket jobbigare än jag trodde att ”bara” jobba halvtid. Jag ska till min barnmorska på fredag och då ska jag ta upp och prata om det, planen är ju att jag ska upppå heltid om några veckor men alltså det känns som en omöjlighet just nu! Kram

 2. Här är en till som är gravid och mår som en apa typ..jobbat min första dag efter en veckas förkyldning på det..inom vården..med illamående och diverse kroppsdofter..mm!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *