Obs här kommer ett splittrat och virrigt inlägg. Känsliga läsare varnas.

Ny vecka och nya tag. För mig känns det typ som att det är onsdag eller någon konstig dag som inte ens finns, och inte alls måndag? Himla skum känsla att vara helt fel i tiden. Jag tror att det har att göra med mitt jobbande. Eftersom jag har jobbat hela helgen så är kroppen kanske inte inställd på att det där som just passerade var helg, eftersom det var jobb. Ja ni fattar…

Idag började i alla fall min nya kurs: matematik 2, som är min allra sista kurs på lärarutbildningen. OMG shit’s going down, bitches gots to learn, it’s the final countdown osv.

IMG_7948.JPG

Det känns helt sjukt overkligt och skrämmande. Skrämmande känns det av två anledningar. 1. att detta snart är på riktigt riktigt och 2. att jag läser matte en behöver ha förkunskap motsvarande matte B i gymnasiet i??!??!?! VA?!??! Jag kunde inte ens matte B när jag gick matte B, och jag har inte räknat ett tal efter gymnasiet förutom i förra mattekursen som verkligen inte var på matte B-nivå. Jag har ju också mattesjälvförtroende som är riktigt sämstigt och får lite andnöd så fort jag tittar åt lite svårare mattetal…..ja så vi får se hur detta kommer att gå. Läraren vi hade verkade i alla fall engagerad. Hoppas på att de kan göra underverk med min hjärna. Matte 1-kursen jag gick var jättebra så jag hoppas att denna är det också. Och den här gången ska jag verkligen komma igång med läsningen snabbare än blixten så att jag inte hamnar efter!!! (OBS YRSA KOM IHÅG ATT DU SKREV DETTA OBSOBS)

När seminariet var klart och jag försökt hitta lite böcker att låna på bibblan utan framgång åkte jag mot skeppsholmen och jobbet, i vanlig måndagsordning.

IMG_7957.JPG

Ja och så har jag stått där och gjort de vanliga sakerna hela kvällen, kokat kaffe och sålt biljetter osv. Men när alla hade gått in och föreställningen höll på och jag gjort alla mina göromål, DÅ vettni barn tog jag upp räknehäftet och började titta på den lilla studentarbetslagsuppgift vi ska göra tillsammans. Första uppgiften gick ut på att en skulle beräkna volym i 3D (vet inte ens vad det heter på mattespråk???) vilket gjorde att mitt lilla andnöd kom som ett brev på posten och hjärnan bara stängde ner likt en robot som fått slut på energi.

IMG_7967.JPG

Fattade noll. Kan ju också ha med min tröttma och att klockan var mycket på kvällen att göra. Får hoppas det. Men då stängde jag ner verksamheten och gick och försökte mata ankor med lite överblivet bröd som blivit lite för gammalt. MMM mys.

IMG_7972.JPG IMG_7973.JPG

Det kom inte en enda anka. Till slut tröttnade jag på att stå och bryta små små bitar och bara slängde i klumpen som var kvar och tänker att någon fisk eller nåt kanske blir glad för det.

Efter detta misslyckade matande och igenstängande av teatern tog jag på mössan och jackan och gick från skeppsholmen till slussen pga missade bussen och så missade jag tunnelbanan mot farsta med 30 sek. HIHI. Men jag var inte så butter över det för jag har precis installerat Rummikub på min telefon som är DET BÄSTA SPELET I UNIVERSUM så jag höll mig sysselsatt vill jag påstå.

Nu är jag äntligen hemma igen efter denna dag som bara känts konstig och overklig. Och nu ska jag stupa i säng det är ett som är säkert. Hoppas på lite bättre feeling imorgon.

2 comments on “Första seminariet på sista kursen osv.”

  1. Volym är liksom alltid 3D, annars vore det yta om det var 2D så räcker med skriva volym 🙂 hoppas smileysen gjorde kommentaren något mindre dryg hehe

    • Haha tyckte inte alls att det var en dryg kommentar. Jag är ju rätt öppen med att matte inte är min grej :-))))) Så tack för klargörandet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *