Vi fick en liten fråga från en Kajsa härom dagen angående vår resa till nevvis. Tomas svarade lite i kommentarerna, men jag tänkte att det kanske skulle vara spenande för er andra också att veta. Frågan var som följer:

Skarmavbild 2014-09-11 kl. 16.45.07

Alltså. Hur mycket kostade vår resa? Jo sörrni. Vi fick ju pengar i bröllispresent av våra snälla släktingar och kompisar eftersom det var pengar vi önskat oss (och vissa var spexiga och bokade restauranger och andra sådana saker som också var himla fint och kul). Bröllop kostar ju som bekant mycket pengar och jag som pluggar har inte världens möjlighet att spara ihop någon storbuffert för quligheter. Så de pengar vi fick var mycket välkomna och när vi beräknade hur mycket vi hade blev det runt 500 svenska kronor per person och dag. Men då hade vi redan köpt flygbiljetterna och betalt boendet. Så detta var bara liksom yolo-pengar. Och dessa 500 kronor per dag klarade vi oss bra på. Ibland gjorde vi av med lite mer, ibland gjorde vi knappt av med något alls. I slutet blev vi ju också skimmade och då fick vi lägga till lite av våra ”privata” pengar, men annars var pengarna vi fått lagom. Och då levde vi verkligen ett gött liv där vi inte gick runt och tänkte över att inte göra av med pengar.

Sedan förutom dessa yolo-pengar betalade vi ju våra flygbiljetter på cirka 8000 per person (direktflyg) och boendet på 15.000. Så ja, you do the math (för jag får lite ångestpanik av att tänka på alla dessa pengar). En hade ju också absolut kunnat göra av med mindre pengar och ha det bra ändå. Tex genom att köpa billigare flyg med mellanlandningar, äta ännu mer hemma, inte shoppa klädespersedlar osv. Men mitt bästa tips för en billigare semester är att hyra en lägenhet istället för att bo på hotell. Alltså det var så HIMLA värt tycker jag. Billigt och bra och en kan laga sin egen mat och får mer feeling av att bo på ett ställe.

Nu vet ni alla svaret på den lille frågan. Även fast ni inte ville. Tihi.

20140731-213212-77532164.jpg

1 comment on “Fråga en fråga och frågan får ett svar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *