Först och främst tack för alla era kommentarer. Vi läser alla såklart men hinner inte svara av förklarliga skäl (hinner ju knappt bajsa liksom). Men det värmer i hjärtegropen och jag älskar att ni delar med er så frikostigt av era tankar och känslor och få mig att känna mig mindre ensam i detta nya stora läskiga livet. Några av er har frågat konkreta frågor och de tänkte jag försöka få ihop lite svar på här (något jag försökt med i några dagar…heheh).

Sessa: Grattis till bebisarna! Så söta. Väntar själv enäggs och undrar lite om era är enäggs? Hur ser ni skillnad på dem? De ser ut att vara riktig välmående och stora…jag bävar för att mina ska bli små fågelungar och att de inte får komma hem direkt….

Vi vet inte ännu om de är enäggs eller tvåäggs, läkarna har trott på tvåäggs pga hur de låg i magen men vi ska väl ta och göra det där testet där man kan få reda på det. Känns som bra info att veta, för oss kanske lite men främst för dem själva när frågan kommer komma i framtiden :)) Vi ser skillnad på dem genom en hel massa olika saker..tex genom öronen, läpparna och ansiktsformen. Våra var inte superstora, men desto mer välmående :)) Hoppas allt går bra för er och att ni får komma hem snabbt!

Sofia: Hejja er! Så coolt att vara nybliven förälder och då att dessutom ha två? Haha jag lät min tejp sitta kvar en månad :p Sen satte jag på ny… Får jag fråga vad det är för nappar ni har? Är det några special?

Napparna är några mjuka varianter vi fick av sjukhuset. De brukar tydligen användas på neonatalavdelningen till för tidigt födda barn, men jag vet inte riktigt varför..någon annan kanske vet? De är väldigt bra i alla fall för de är så mjuka och lättare än andra nappar så de verkar stanna lättare kvar i munnen.

Cecilia: Jag är grymt imponerad av dig (er) (och alla andra föräldrar med). Jag tyckte det var knöligt med en st spädis. Minns också att tiden bara rann iväg, äta, sova, byta, kräkas om och om igen. Inte sjutton hann jag med någon frukost. Hade som tur var min sambo hemma i 7 veckor vilket var hur gött som helst! Måste bara fråga om dina bebisar är hyffsat synkade? Min sambo är tvilling och enligt hans mamma var de väldigt synkade (dvs hungriga, trötta etc). Och förresten, den sista bilden får mig att vilja ha minst 100 bebisar till, såååå mysigt!

Ja hittills är de rätt synkade, men det är också för att vi jobbar för att de ska vara det..tex om en vaknar och är hungrig får den andra hänga på matningen också. Det skulle vara jobbigt om de var helt i osynk för då skulle allt vara så mycket jjobbigare och ta så mycket mer tid.

Elma: Vill gärna ha en utförlig förlossningsberättelse
Vore också kul att veta hur ni kom fram till namnen och hur ni kände vilket som passade vem? Har de fler namn? Fantastiskt söta bebisar, grattis!!!

Förlossningsberättelse är på g men det kommer ta ett tag pga fullt upp med allt :))) Namnen kommer! Ska bara få ihop inlägg om det och få veta från skatteverket om namnen blir godkända!

Sofie: Va heter dom små grynen?

Det kommer i sinom tid :))

Sara: Hej! Grattis till utomhusdagen! Och förlossningsberättelse låter spännande, men känn ingen press att skriva den. Jag tänkte fråga lite om namnen. Jag såg på insta vad de heter och det är verkligen superfina namn! Båda står på min lista över potentiella namn till mina ofödda (och än så länge oplanerade, haha) barn. Hur tänkte ni med namnen? Har de mellannamn också? Och vad heter de i efternamn? Jag har inte riktigt koll, heter ni två samma sak i efternamn eller behöll ni era egna när ni gifte er? 

Hur vi tänkte med namnen kommer i namninlägget som kommer…snart…ska bara få tid..hehe. Och mellannamn har de absolut! Tre stycken var till och med. I efternamn heter de Andrée, precis som jag och Tomas heter. Vi behöll våra egna namn när vi gifte oss men nu härom månaden la Tomas till Andrée så att vi alla ska heta samma sak :))

Anna: Ja vad heter de? Kan inte se att ni skrivit det på bloggen men det kanske är insta som gäller för sån info och det har inte jag :/ Vore iaf jättekul att få veta vad de heter och varför!

Blir upprepning nu men jag ville inte att någon skulle känna sig bortglömd för att hens fråga inte kom med, så jag svarar samma sak igen här :)) Namnen kommer håll ut!

Camilla: Som fråga är jag såklart nyfiken på förlossningen, hur mår du nu i kroppen efter snitt osv. Är ryggen gladare nu? Är bebisarna lika i viljor/personligheter eller kan ni redan nu märka att de har olika krav och preferenser?

Jag tänkte skriva ett längre inlägg om hur kroppen mår och har mått efter snittet, men jag kan lite kort säga att det var mycket värre än jag föreställde mig samma dag som snittet och dagen efter typ. Men efter det så var det mycket bättre än jag föreställde mig. Och rggen ÄR gladare! SÅ HIMLA SKÖNT!!!! Angående bebisarnas olikheter och likheter så känns det lite svårt att säga nu tycker jag..vi har inte riktigt lärt oss varandra ännu liksom. Men något som förenar dem är att de är lite knöliga ibland och vill absolut inte sova i nestet så då får en sitta med den knöliga i famnen för att något sova ska bli av. Väldigt väldigt mysigt såklart men meckigt när båda samtidigt knölar och någon av oss sover eller kanske har något annat för sig. Sedan är de lite olika i typ beteendet när de ska äta men annars tycker inte jag att jag nu kan säga att de är på vissa sätt. Men det ska bli spännande att få utforska detta närmare
Och så till sist en fråga som kom in för väldigt länge sedan men jag inte hunnit svara på..

Hanna: Gud vad linsgrytan lat god! Vill supergarna ha recept pa den och peston om du skulle ha tid att skriva ner. Kram!

Peston har jag inget riktigt recept på utan freestylade bara fram det, men på ett ungefär sådär. En kruka persilja, två vitlöksklyftor eller efter behag, en rätt rejäl skvätt olivolja och så mycket cashewnötter så att det blir en sammanhållen massa. Mixa allt. Klartt. Superenkelt och supergott!

1 comment on “Frågor och svar”

  1. Vår bebis låg på neo ett tag så han hade en sådan där napp som era tjejer. Jag tror att en grej med dem är att du kan ha fingret i hålet på nappen så kan din bebis snutta på ditt finger om det är extra ledset. Vi beställde fler på eBay men alla klagade på att se större storlekarna var så fula så sen bytte vi :-/.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *