Hallå och god kväll. Ännu en dag av hålligångaktivitet har jag nu lämnat bakom mig och precis som alla andra dagar denna veckan har jag landat i soffan nu och ligger och försöker vila min kropp.

Idag började med ett besök på mvc tiiiiidigt. Redan klockan sju ringde klockan för halv nio skulle vi vara där. Jag är så ovan vid att gå upp så tidigt så jag har inte förstått att det är mörkt på morgnarna, men nu fick jag erfara det. Mysigt ändå tycker jag. Julpeppen kan börja. Men tillbaka till besöket på mvc. Jag var peppad och Tomas fokuserad på sin telefon. Men så fort vår barnmorska kom så var han självklart helt fokuserad på det som hände där.

Det är så himla bra att ha med Tomas på sånt här för han vågar fråga och säga lite saker jag tycker känns jobbigt, och så får han ansvar för att hålla reda på allt som sägs i princip för jag är så glömsk och förvirrad. Vi fick tyvärr inte göra ett ultraljud, men lyssna på de små bultande hjärtana fick vi göra. De dunkade så snabbt så snabbt. Tänk att det kan vara så fint att höra på små hjärtljud.

Jag lovar att jag inte var så skräckslagen jag ser ut, jag var mest fokuserad på att inte få dubbelhaka på fotot…….:—-)))) kan ju säga som så att grodperspektiv inte är mitt bästa perspektiv.

Allt gick bra på besöket. Jag hade lite dåliga järnvärden för att vänta tvillingar. Egentligen skulle mina depåer ha räckt om det bara var en, om jag tolkar det korrekt. Men eftersom det är två krävs mer, så nu ska jag inhandla järntabletter och börja äta. Men mitt blodtryck var bra och hjärtljuden lät bra och jag hade gått upp två kilo sedan förra besöket. Min livmoder ligger tydligen så högt som enlingsgravida har i vecka 20, så det märks att det är två där inne som växer och gror. Nu ska jag på ett läkarbesök nästa vecka angående min sjukskrivning, rutinultraljud om ungefär tre veckor, och sen tillbaka för besök på mvc i början av december. Nu känns det som att det här är nästan helt på riktigt, men fortfarande är det väldigt flummigt och konstigt.

För att fira bra resultat och fredag så köpte jag en lyxmacka, en smoothie och en kardeummakola i farsta centrum och satt där och tog det lugnt lite innan det var dags för mig att åka till jobbet.

Jag tipsar alla som brukar hänga i farsta att fika på det stället som förut hette Voltaire, men nu heter något annat jag inte vet :))) Det ligger i alla fall på vänstersidan av centrumet om en kommer från tunnelbanan, där nya lagerhaus har öppnat och kappahl ligger. De har goda mackor och bakverk och de här kolorna var to die for.

Efter den extra frukosten åkte jag till jobbet och hade en väldigt kort dag på jobbetjobbet. Alltså jag hade en vanlig dag rent tidsmässigt på jobbet, men en stor del av dagen gick åt till att gå till en kyrka och ha FN-firande och lyssna på en massa sånger barnen övat på. Alltså tryck på play här på den lilla lilla lilla filmen från min snap så får ni er en smaklyssning.

Så fint <3<3 Älskar att de sjöng Goliat, jag tycker att den är så otroligt fin! Efter sångsamlingen var dagen slut och jag begav mig ännu en gång till Farsta för att möta upp min kompis och fika och prata om leva life. Även detta intogs på före detta Voltaire. Sen strök jag runt i centrum och shoppade lite *den 25:e smäller det*. Jag fick med mig en svart byxa (ÄNTLIGEN kommer jag kunna ha byxor igen!! Har saknat det så), ett juligt ljus, julklappsetiketter (pepppppppeeepppeppp), en primer och ett par strumpbyxor.

Allt som allt en rätt fin fredag. Och nu är det äntligen helg igen <3<33<3<<3<3<3<3<3<3 Hoppas ni får en fin helg!

tumblr_inline_nwoi8vDfrM1r79k32_500 tumblr_inline_nwoi49TaRV1r79k32_500

4 comments on “Fredagen”

  1. Hej! Vill ge ett litet tips som jag önskar att någon hade gett mig. Järntabletter har ju en förmåga att ”stoppa upp i systemet” (alltså tarmen :)) vilket även en graviditet har… så starkt tips är, kombinera tabletterna med typ plommon och messmör och sånt där du vet.. och tillräckligt med vatten. Den förstoppning jag hade under graviditeten liknar inget jag någonsin varit med om förut… men det går att undvika med lite kostplanering 🙂

    • Tack! Jag har ätit rena järntabletter förut någon gång för jag fick inte lämna blod pga för dåliga värden och då blev jag megaförstoppad, så det finns ju verkligen en möjlighet att samma sak kan hända nu. Fy fan för det alltså. Jag ska verkligen försöka äta mat som driver på tarmen =)))

  2. Och min rekommendation mot järntablettsförstoppning är blötlagda psylliumfrön! Min tarm har aldrig varit så tacksam mot mig sen jag började med det samtidigt som järntabletterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *