Godmorgon måndag! Här väntar ännu en vecka i sjukskrivningens tecken, och jag börjar i vanlig ordning med långsam frukost i soffan. Idag består frukosten av hemmabakta frukostbröd med ost och gurka på, hallonjuice, earl grey special-te och en yoggi. Drömfrukost <3

Idag fick jag sova ända tills klockan nio, Första gången vaknade jag vid halv sju och trodde aldrig att jag skulle somna om igen men gud hör bön hörrni! När jag vaknade andra gången var jag så täppt i näsan, och munnen var som ett torrt litet pappersark. Då är det SÅ SKÖNT att kunna ta lite lite nässpray med mentol! Befrielsen! Däremot undrar jag om min förkylningstäppa nu övergått i någon slags konstant täppa? Graviditetstäppa? För jag känner mig inte sjuk längre, förutom just att jag blir extremt täppt ibland och att jag är väldigt täppt inne i huvudet också. Så jag försöker verkligen att inte ta nässpray om jag inte måstemåstemåste.

Även om morgonen varit väldigt lugn i tempo är jag ändå uppstressad rent psykiskt. För någon timma sedan fick jag nämligen ett samtal från huddinge sjukhus, från en som håller på och schemalägger kejsarsnittstider, som sa att det är väldigt fullt i dessa tider och att som det ser ut nu så finns det inte plats för mig där. Dessutom så visste hon att det inte heller finns plats på danderyd eller solna och att sös brukar ha det väldigt fullt också. Så hon skulle ringa BB Sophia och sös och kolla om det kanske finns plats för mig där. HUR SJUKT ÄR INTE DET?!?!?

Vi blir fler och fler befolkningsmässigt, och vi fortsätter att föda barn men det finns inte plats för oss. Och BB Sophia ska ju dessutom stänga ner?!?!? Det här gör mig SÅ frustrerad! Det räcker med osäkerheten kring allt som har med graviditeten att göra, att inte veta om en kommer få plats att föda någon stans behövs inte som ett extra körsbär på toppen. Vad gör de om det inte finns någon plats på BB Sophia eller sös (eller södertälje som jag sa att jag helst inte ville till men som är sista alternativet i storstockholm)? Och om det skulle komma igång innan det planerade datumet och jag ringer in och det inte finns plats? Vad händer då??? En kan ju aldrig riktigt veta hur en förlossning kommer att se ut eller gå till, men det minsta en kan begära är ju i alla fall att tryggt kunna vila i vetskapen att det kommer finnas en plats för själva födandet att genomföras. Jag blir så arg på att det kan få vara såhär, och att vi kvinnor är så lågt prioriterade. Bakläxa hela samhället!!! Jag hoppas att jag kommer få besked om att jag har en plats så snart som möjligt så att jag kan släppa denna stress och börja ställa mig in på ett nytt ställe (och ett datum!!) att föda på.

9 comments on “Frukost och förlossningstankar”

  • Hahaha ja han har alltid varit inne på att vi ska få tvillingar, för att han vill leva i star wars :))) På ultraljudet vi var på när vi fick veta att det var två så sa han ”jag sa ju det!”. Jag däremot förväntade mig aldrig det, vilket kanske är konstigt eftersom jag är tvilling..Och alltså jösses vad långt tillbaka du har varit och läst, jag fastnade lite själv i inläggen från den där tiden och blev helt nostalgisk :’)

 1. Vet inte varför du känner nej till Södertälje sjukhus men om det blir så att du får föda där ändå så tänkte jag lämna några lugnande ord att av de jag pratat med som fött där så är dom nöjda. Jag själv är född där men minns ju inte det haha.
  Hoppas dock du får plats nånstans nämnare där ni bor. Helt sjukt att dom stänger ner BB-Sophia när det bevisligen behövs!!

 2. Har bf 30 juli så det är ett tag kvar. Men jag är ändå jäkligt nervös över vad som händer om det inte finns plats på Danderyd som vi valt. Om vi blir runtskickade, om det inte finns plats i närheten alls… Näe, det oroar mig mycket 🙁

 3. Jag är i precis samma sits. jag ska snittas nästa vecka men vet inte vart eller när. känner en sjuk stress och oro över detta. 🙁

  • Hur går det för dig? Haar du fått veta något? Så jobbigt att sväva i ovisshet :// Nu har jag fått ett datum och en plats, men bara muntligt så jag litar inte riktigt på det förrän jag får det på papper..

 4. Jag fick veta att jag skulle få kejsarsnitt en fredag, på måndagen ringde de och snittet blev på torsdagen! SöS för tre veckor sedan. Jag är så nöjd, så hoppas du får komma till SöS. Fick höra att det var jättestor brist på personal dagen jag skulle föda, men det var inget jag märkte av 🙂 lycka till!

  • Oj snabba bud i mellerud…Men vad himla skönt att du är nöjd och allt känns bra! Jag har också fått en tid på sös, så nu får vi bara se om jag går hela tiden ut eller om det kommer igång innan..kommer det igång innan vet jag ju inte vart jag kommer hamna för då kanske de har fullt på sös ://

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *