(varning för svamligt dagboksaktigt inlägg, läs ej om ni misstycker med detta)
Bild 2015-01-09 kl. 09.55 #4 Bild 2015-01-09 kl. 09.55 #8

Hej och välkomna till denna frukosstdejt. Trevligt att ni är här med mig, trevligt att pannkakan är här med mig! Det var som så att vi hade extremmånga ägg som snart skulle gå ut, så för att de inte skulle gå till spillo gjorde jag en massiv ugnspannkaka av en del av dem. Jag älskar att laga ugnspannkaka för det är snabbt och lätt (bara röra ihop 3 ägg, 3 dl mjöl, 6 dl mjölk, lite salt och lite socker) och supermegagott och en slipper stå och steka i en halvtimma. Istället kan en bara skjutsa in plåten i ugnen och så kan en spela mobilspel i en halvtimma istället.

Annars då? Jodå. Det är helt okej, jag är lite efter i min tidsplanering bara eftersom min kropp vägrade vakna imorse i rimlig tid trots alarm som ringde och ringde. Därav denna sena frukost. Det blev lite sent igår också eftersom jag red, och det gör jag ju mellan nio och tio och kommer därför inte hem innan halv elva på kvällen och så ska håret tvättas och sådär innan jag kan komma i säng. Det var mysigt att rida igen, jag hade Lotto som är en himla snäll och söt hest men som är lite seg och slingrig. Och i slutet när han blev trött så bestämde han sig för att liksom dyka ner med huvudet mellan benen för att komma undan. Men jag var ganska bra på att hålla handen buren och fin, något som annars är ett av mina stora problemområden i ridningen. Jag har SÅ lätt att bredda handen och ta ner den så att armbågen blir rak istället för mjuk och vinklad *intresseklubben antecknar*. Jag är väldigt peppad på denna termin i alla fall, jag tror att det kommer bli bra och utvecklande nu när det ändå känns som att jag är på väg över en tröskel jag kämpat med sedan jag började rida igen 2009 efter mitt uppehåll. KUL!!!

Idag är min plan att:

1. Försöka plugga så att det ryker ur hjärnan. Jag har lyckats pricka av sju saker på min attgöra-lista, och en del av sakerna har jag mejlat lärarna om och bett dem ta upp på de två räknestugorna vi ska ha nästa vecka. Och så har jag räknat mig igenom två tidigare tentor och ändå lyckats helt okej (tror jag..har ju inget facit…..men jag känner att jag fattat helt okej).

2. Träna cirkelfys för första gången ever. Är så nervös för detta. Kommer jag svimma?

3. Städa upp hemmet pga ikväll kommer det gäster som ska fira av vår gamla soffa och fira in vår nya. Detta görs ju absolut bäst med kompisar, något att tugga på, något att dricka på och spel. Det vet väl alla att så är fallet?

Dags att sätta fart om något av detta ska bli av. Häpphäpp!

 

4 comments on “Frukostdejt med Yrsa”

  1. Hej! Jag sitter och skriver hemtenta=uppdaterar bloggar om och om igen och jag kom att tänka på en sak! Det känns som att du (Yrsa) brukar lyckas väldigt bra på alla dina tentor! Har du någon gång behövt göra en omtenta? Jag gillar liksom att läsa om ditt pluggande för det känns som att jag har en pluggkompis fast vi aldrig har setts 🙂

    • Hehe jag vet precis hur du menar, uppdaterar aldrig bloggar och insta och facebook så ofta som när jag skriver tenta. Sanningen är den att jag aldrig behövt göra en omtenta eller komplettera. Det sämsta jag fått på en tenta var en salstenta för flera år sedan i svenska där jag fick D, med kommentaren ”du har uppenbarligen inte läst litteraturen” från min lärare. Ehhhhh……himla taskig kommentar eftersom jag visst hade läst. Men, uppenbarligen hade jag missuppfattat stora delar av tentan eller något. Annars har jag fått flest B och sedan något färre A:n och lika många C:n. Så jag måste väl med facit i hand säga att ja jag brukar lyckas bra, men det är mycket tack vare att jag är väldigt bra på att skriva och eftersom i princip alla mina tentor handlar om att resonera, analysera osv så gör nog mitt bra språk att helhetsintrycket blir bättre och att den som läser förstår vad jag vill få fram. Hade jag däremot gjort en tenta som typ innebar ren minneskunskap (som typ historieproven i grundskolan) så skulle jag kanske inte alls få lika bra resultat för att lära mig saker utantill är jag inte lika skillad på. Och till sist så tror jag också att jag, efter nästan fem år på universitet (!!), lärt mig vad de vill ha i tentan. Så jag skriver liksom lite anpassat efter vad jag vet att lärarna är ute efter, både sett till betygskriterier för de olika betygen men också någon slags outtalad norm om hur en tenta ska se ut. Lite luddigt kanske…men fattar du?

      Och vad fint att du gillar att läsa om mitt pluggande! Eftersom jag skriver en hel del om det, men det egentligen bara känns som blaj och oerhört tråkigt för alla andra att läs :))) Lycka till med din hemtenta pluggkompis!!

  2. TACK FÖR UGNSPANNKAKSTIPSET! Precis gjort pga fastnade i huvet när jag läste det här inlägget. Åt med haloumi o lingonsylt och är på riktigt ledsen att jag inte orkade äta mer :’)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *