God morgon, mina små böngroddar.

Igår var det fest här hemma hos oss, fast inte vår fest utan Vildas och Villes. Det var första gången vi hade en fest som inte var vår. Det var intressant! Folk bad liksom om ursäkt till oss när de kom sent och vi ba ”Wedontgiveafuck” för det var inte vår fest. Jag fick visa upp min samling för några som inte sett den, vilket alltid är kul.

Idag mår jag halvokej. Jag börjar hitta rätt lämplig mängd Blast! att dricka för att inte bli dålig av det tror jag.

I sann bakfylle anda tänkte jag hur som helst nu att jag ska anta rollen av Leif GW Persson och bjuda er på en gärningsmannaprofil över hen som skimmade vårt kort i New York. Jag tänker mig att GW gjort många sådana bakfull.

Nedan ser ni ett kontoutdrag. För att underlätta har jag ringat in de köp som är genomförda av ”tjyven”, som vi hädanefter kommer kalla hen.

tjyvar

Så, vad kan jag med hjälp av lite mansplaining berätta om händelseförloppet?

Troligtvis hände följande:

Vi var tvungna att ta ut pengar ur en bankomat för att Clinton Street Baking Company inte tar kort. Rövhattar. Där gissar jag att mitt kort blev skimmat. Eventuellt hände det på det post ni ser längst ner på kontoutdraget. Det är köp av båtbiljetter från Williamsburg till Manhattan.

Tjyven ville börja lite försiktigt med att testa om det fanns några pengar på kortet. Som tur var befann sig tjyven i världens typ mest skimming-vänliga land eftersom i USA, eller i alla fall i New York, så behöver du i nio komma nio fall av tio varken legitimera dig eller slå någon kod när du handlar med ditt kort. Du bara drar det och skriver under. Idiotiskt. Första köpet genomfördes hur som helst alltså här:

wendys

Tjyven var nämligen hungrig och då passade det ju bra med lite äkta skräpmat. Det var minst sagt en hungrig tjyv, för enligt mina efterforskningar är det här ungefär vad du får för 137 spänn på sagda restaurang.

middag

Jag är till 99% säker att det finns 50% chans att min bild över maten stämmer till 9% med minst 2% av vad tjyven någonsin har ätit.

Efter den nätta måltiden var det så klart jobbigt att promenera, så tjyven tankade bilen på en mack av detta märke, men troligtvis inte just den på bilden.

mack

Kanske slank en Snickers ner också.

Det ni ser som två olika dagar på kontoutdragen är i själva verket en dag, men eftersom det är lite olika tidszoner i New York och i Sverige så blev det två olika ”svenska” dagar. Varför säger jag det då? Jo för att ni ska förstå vidden av att tjyven nu tog bilen till en ny restaurang!

YUM! wear 309

Nu skulle det nämligen ätas friterad kyckling för TREHUNDRA SPÄNN! Fattar ni hur mycket kyckling det blir?!

När hen sedan rimligtvis var proppmätt, då bestämde sig tjyven för att bygga en platsbyggd hylla i sin hall. Därför gick färden till en plats som liknade denna väldigt mycket, men som inte var just den egentligen.

home

Min professionella åsikt är att tjyven inte bara nöjde sig med material till den platsbyggda hyllan, utan även köpte tre toaborstar och en tamburmajor.

Så, vad har vi då kommit fram till? Tjyven var en matglad hen som kör bil och bygger saker. Jag har gjort en fantombild som kommer gå ut till samtliga relevanta instanser.

tim

Men då kanske ni undrar, hur gick det med pengarna? De fick vi tillbaka av vår snälla bank! Yay!

 

3 comments on “Gärningsmannaprofil”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *