(förlåt för lite suddiga bilder min mobils kameraskärpa är tyvärr på semester på obestämd framtid)

Hej och godmorgon från ett sovsvullet ansikte och en sovfriyr som sitter i soffan och intar sin frukost. Sin mycket näringsrika och bloggvänliga frukost……….ehehhehe. Önskar så att jag kunde stajla lite mer med (skarpa) bilder på acaibowls och rågmackor med avocadopålägg och hemmapressad juice. Men så är inte fallet dessvärre. På morgonen måste jag dels äta väldigt snabbt när jag kommer upp, och så måste jag också äta väldigt smaklöst och enkelt för lillmaggen. Att jag idag har ost på morgonmackan är faktiskt ovanligt, oftast blir det bara smör pga ovanstående.

Så, tills ändring sker i min kropp blir det snällt och mjukt och vitt bröd och oboy. Men förhoppningsvis är ostens intågande ett tecken på att en förändring är i antågande. Jag HOPPAS så att jag ska kunna må lite mer normalt snart. Det kanske inte blir acaibowls för det (vad är det ens?) men kanske lite mer gröt, avocaomackor, knäckebröd, grönsaker, ägg, te eller kaffe osv.

Idag har jag rätt många planer och måsten. Jag ska:

 • Gå till min husläkare för ett besök nu på morgonen.
 • Försöka säkerhetskopiera alla mina bilder till datorn så att jag kan fabriksåterställa mobilen och se om det kan göra så att skärpan på min telefon återkommer. Detta är riktigt hemskt i min bok, för jag hatar att hålla på med sådana saker. Kopiera över bilder och sådär. Det ger mig rys och obehag över hela kroppen.
 • Tvätta mitt hår för gud vet när det hände sist?
 • Mejla viktiga mejl till viktiga personer. Ännu en sak som ger mig rys och obehag.
 • Gå till en återvinningscontainer för farligt avfall som kommer till vårt bostadsområde idag. Tomas har rensat ut allt farligt avfall från vår källare och det är inte dåligt med vad vi samlat på oss genom åren.
 • Blogga om mitt tillstånd just nu, och förbereda en liten plan för kommande inlägg. Det känns så kul att blogga just nu faktiskt, med era kommentarer och när jag har något jag faktiskt kan blogga om igen. Tjoho.
 • Börja titta på någon av de serier ni tipsat om. ÄR SÅ PEPP på nytt!

Ja ni ser, i ett normaltillstånd är detta kanske inte mycket planer för en dag men i mitt tillstånd är det näst intill övermäktigt. Det är tur att många av sakerna kan styras från soffgropen i lugn och ro.

17 comments on “Godmorgonhej och dagens planer ”

 1. Som ett fellow tvillingpreggo som gick igenom helvetet med konstant illamående och typ 20 kräkningar per dag i somras vill jag bara ge dig en så jävla stor kram! Oavsett om du mår illa eller mår dåligt pga annat. Det finns ett liv på andra sidan, kram från vecka 26! (Fri från illamående långt tidigare än så, få ej panik)

  • Åh tack!! Vad härligt att höra om någon som gått igenom samma men kommit ut på andra sidan. Visst var det dig jag började följa på insta? Jag cravear verkligen erfarenheter och tankar från en annan to be tvillingmamma. Det känns så otroligt ensamt. Visst man kan ju läsa om ett barn i alla appar och sådär och det är ju samma sak bara med en till, men det är ändå många tankar som snurrar i huvudet som känns som att de inte passar in på ett barn. Nu känns det som att jag virrar till det lite, men vad härligt att få en utsträckt hand av en annan som går igenom samma sak!!

   • Precis, det är jag:) Jag började också må illa i vecka 6! Skulle åka gokart med jobbet samma dag som helvetet brakade loss. INTE optimalt att åka runt, runt.
    Efter det testade jag varenda huskur mot illamående. Jag ryser fortfarande av tanken på ingefära till slut fick jag läkemedel utskrivet och det tog udden av det värsta.
    Jag förstår verkligen känslan av isolering och att känna sig lite snuvad på gravidlyckan men håll ut!
    Jag är också lärare och gick tillbaka till jobbet på deltid efter ungefär 2 månader hemma. Även om jag var astrött och sliten efter att inte ha käkat normalt i 2 månader så kändes det ändå så skönt att få interagera med andra människor!

    Vi var också svältfödda på info rörande tvillingar, speciellt när beskedet var ganska färskt och vi ömsom såg ut som hjärtemojis, ömsom krisade ur totalt Fråga gärna om det är något ni undrar. Vi är inga tvillingexperter men det kan vara skönt att bara höra hur andra har resonerat. Ni har ju min mail här.

    • Vad härligt att ha kontakt med er, jag ska samla lite frågor och funderingar och mejla! Haha att åka gocart låter som absoluta döden. Jag har kräkts SÅ mycket. Jag har också fått utskrivet legigan, som jag äter varje dag. Men dessvärre gör de tabletterna mig sjukt trött så det är inget jag kan jobba på. Men de är ju jättebra för mitt kvällsillamående! I vilken vecka gick du tillbaka till jobbet? Och hur länge jobbade du innan du gick på sjukskrivning/föräldrapenning igen? Kram!

 2. Är det en iPhone du har? För vissa modeller har de gått ut med har problem med kameran så de blir suddigt och då kan man gå till en Apple-affär och byta ut kameran. Googla på de så skall du isf komma till en sida på Apple där man kan klicka i sitt serienummer på mobilen för att se om man berörs av de problemet och då få kameran gratis utbytt 🙂 Nu kanske det inte är de du har problem med, men de kan ju vara så 🙂

  • Ja det är en iphone jag har, och det var ett supertips från dig så tack så mycket! Jag kollade upp om min telefon var en av de som kunde beröras av detta men tyvärr var det inte det. Så problemet är fortsatt olöst. Jag tror jag kommer få skicka in den :(((((((

 3. Ett annat kameratips här då som kanske låter lite fånigt, men har du prövat rengöra den med en tops? Har haft flera vänner med samma bekymmer och så har kameran bara varit smutsig. 🙂

 4. Stort grattis till graviditeten! Åh fy jag vet precis hur det där är med illamåendet och orkeslösheten. Jag är gravid i vecka 28 nu och det var ett bra tag sen jag slutade må illa, om nu det kan vara någon slags tröst (själv läste jag bara skräckhistorier om folk som mådde illa ända till vecka 40 och förfasades). Mitt i allt flyttade vi också, en smärre mardröm med tanke på mitt koma-tillstånd vid den tidpunkten.

  Hoppas du piggnar till lite snart!

  • Tack så mycket! Jag har också läst om de där stackarna som mår illa i 40 veckor och har även en i min närhet som varit med om det, fyyyy faaaan alltså fattar inte hur en pallar gå igenom det och lider med alla som har det så. Nu *peppar peppar* verkar det kasnke kanske som att det håller på att vända för mig och jag är så glaaaad för det. Tack för påpigghälsningarna!

 5. Jag gick över till Primperan när inte Lergigan fungerade. Vi fick reda på att det var tvillingar i vecka 9 eftersom jag lades in för dropp och de då gjorde ett ultraljud för att se så allt var ok. Alltså chocken och glädjen, går ej att förklara! Primperan hjälpte mig att inte kräkas riktigt lika ofta, men jag mådde lika illa vilket nästan var värst. Jag slutade äta dem eftersom jag inte tyckte att det gjorde så mycket skillnad. Det gick över helt i vecka 18 ungefär, men då hade jag haft några veckor innan som känts lite bättre.
  Var tillbaka på jobbet runt samma tid som illamåendet gick över, jobbade ca 6 veckor och är nu sjukskriven på heltid pga sammandragningar.
  Jag oroade mig som fan över att försäkringskassan skulle underkänna mina ansökningar om sjukpenning pga läst trådar på familjeliv (rekommenderar starkt att skita i det. Det gav bara ångest) men har aldrig haft problem med dem. Däremot var det någon kollega som rapade ur sig den mindre genomtänkta frasen att ”graviditet är ingen sjukdom”….till en person som legat i sängen i 12 veckor och kräkts konstant… men de allra flesta har varit riktiga gullon!

  Lyssnade på podden imorse, mycket man kände igen från eget liv. Nu är jag ju sent ute med frågor men ändå!
  Hur har omgivningen reagerat när ni berättat att det är två småskruttar?
  Hur känner du inför att mer/mindre främmande personer tar på magen? Tänker då inte på familj och nära vänner utan snarare kollegor.
  Och det här är kanske lite tidigt för er att ha börjat tänka på, men hur tror du att ni kommer resonera kring det här med plast och kemikalier i t.ex. nappar och textilier?

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *